Centralka cofania Cobra 0168 – nie działa

Dział przeznaczony do rozwiązywania wszelkich problemów dotyczących wyposażenia i karoserii. Nie zawiera elementów przenoszenia napędu.

Postprzez kukula69 » 12 maja 2016, 19:21

Witam wszystkich forumowiczów!
Mam dosyć ciekawy problem <co?> , może ktoś z was miał z nim styczność. Przechodząc do meritum, przy cofaniu i odbiciu się od krawężnika centralka cofania odmówiła posłuszeństwa, tzn. po ponownym wrzuceniu wstecznego brak charakterystycznego piknięcia i załączenia czujników cofania. Z tego co wywnioskowałem centralka była przytwierdzona taśmą dwustronną do karoserii wewnątrz bagażnika, po odbiciu się od wspomnianego krawężnika spadła i wisiała na kablach (tak mi się wydaje, bo w takim stanie ją zastałem jak zdemontowałem prawy boczek bagażnika). Wsteczny działa normalnie. Sprawdzany był prąd dochodzący do centralki, coś idzie ale podobno za mało, buzzer działa po daniu napięcia miernikiem. Jeśli ktoś ma jakiś pomysł niech się nim ze mną podzieli. papa

Poniżej kilka zdjęć.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
kukula69

Postprzez uszol90 » 22 lip 2016, 08:38

Zimne luty na złączach centralki? Przelutuj, i jakie napiecie dociera do niej? ma być tyle ile na aku, nieco ponad +12 na zgaszonym i włączonym wstecznym.
Forumowicz

Od: 15 paź 2012, 01:36
Auto: Mazda3 Y6 06' TOP