Nawiew tylko na szybe bez wlaczania klimy, da sie na 100% tylko ze...

Dział przeznaczony do rozwiązywania wszelkich problemów dotyczących wyposażenia i karoserii. Nie zawiera elementów przenoszenia napędu.

Postprzez michalko2 » 8 lut 2016, 12:53

Witam,

jakis czas temu udalo mi sie tak ustawic dmuchawe na szybe: wlaczalem ja tylko pokretlem lewym od sily nadmuchu a wylaczalem tym samym pokretlem przyciskajac off. Po jakims czasie zmienilem kierunek na nogi. aktualnie chce powrocic do poprzednich ustawien ale za cholere nie moge. Probowalem juz z kilkanascie kombinacji i nic albo wlacza sie klima odrazu z nadmuchem na szybe albo moge co oczywiste wybrac bez uruchamiania kompresora inne kierunki nadmuchu. Co bym nie wybral po wylaczeniu nawiewu wraca do poprzednich pozycji klapka kierunku, mianowicie wlaczam na szybe wlacza sie klima wylaczam odrazu klime a gdy wcisne przycisk OFF zapala sie lampka przy uprzednio wybranym kierunku – przeskakuje z nadmuchu na szybe do wczesniej ustawionej pozycji nie pozostaje na szybie. Czy to byla kwestia oszukania komputera poprzez odlaczenie akumulatora? mozliwe ze tak bylo czy ktos ma doswiadczenia w tej kwestii?? Na 100% moglem sobie uruchamiac nawiew na szybe bez wlaczania klimy uzywajac tylko lewego pokretla tego jestem pewien pytanie tylko jak tego ponownie dokonac :)

pozdrawiam
Początkujący

Od: 29 cze 2015, 13:32
Auto: Mazda 3
1.6 Di Turbo
2005

Postprzez yezior » 8 lut 2016, 21:47

Może odłącz aku. Niech się wszystko zresetuje, a potem... dalsze szukanie rozwiązania problemu. Jaja by były gdyby to żarówka schowka się zjarała.
Forumowicz

Od: 25 sie 2010, 23:35
Auto: II BK'04 II Z6 II HB II
my target