Witam,
W ostatnim czasie (niestety) ktoś wjechał mi w tyłek na drodze. Nic wielkiego się nie stało. Popękany zderzak (nawet nie bardzo to widać), belka pod nim nieruszona.
Nie daje mi jednak spać to, że przesunęły się elementy plastikowe kufra. W konsekwencji zamek przyciera.
Działa, otwiera się ale nie odskakuje już tak lekko po naciśnięciu przycisku i słychać wyraźne tarcie elementu o element.
żeby lepiej zobrazować problem poniżej zdjęcia poglądowe. Element zamka w klapie, który oznaczyłem na czerwono przy zamykaniu trze o plastik, który oznaczyłem na niebiesko. W konsekwencji czarna farba na zamku się wyciera a kufer ciężej się otwiera. Wystarczy 1 mm w tył i już by było ok.
Cały element plastikowy (oznaczony na zielono) siedzi na swoim miejscu, wszystkie korki się trzymają.
Byłem u dwóch mechaników. Żaden nie potrafi pomóc. Blacharz by tu pomógł? Może nagiąć jakoś element do stanu pierwotnego?
Znacie jakiegoś mechanika w Poznaniu, który by to zrobił?
Dzięki za pomoc.
Zamek kufra przyciera – Sedan
Strona 1 z 1
metoda młotka odpada. Nie chcę czegoś połamać.
Próbowałem sam regulując położenie części zamka przytwierdzonej do klapy (na zdjęciu). Niestety nie ma tam fabrycznego zakresu regulacji więc nic to nie dało. Regulacja dolnej części natomiast nic nie da bo trze o plastik.
Próbowałem sam regulując położenie części zamka przytwierdzonej do klapy (na zdjęciu). Niestety nie ma tam fabrycznego zakresu regulacji więc nic to nie dało. Regulacja dolnej części natomiast nic nie da bo trze o plastik.
- Od: 2 gru 2013, 22:05
- Auto: Mazda 3 2003-2008 (BK) Benzyna 1.6 Z6-VE Sedan
2007r.
Strona 1 z 1