Check cd

Dział przeznaczony do rozwiązywania wszelkich problemów dotyczących wyposażenia i karoserii. Nie zawiera elementów przenoszenia napędu.

Postprzez Mephic » 3 lis 2015, 14:37

Cześć wszystkim

Moje fabryczne radio Mazdy zapadło na chorobę Check cd to jest nie czyta plyt.

Radio które posiadam ma przycisk media i 20 GB dysk twardy a napęd był nagrywarka za pomocą której zgrywalo się kawałki na dysk. Nie obsługuje mp3.

Nie znam się na audio kompletnie. W aso chcą 400 zł za diagnostykę a gdzie wymiana napędu który i tak pewnie już nie jest dostępny. Stąd pytanie – co teraz najlepiej zrobić zeby moc słuchać muzyki i to najlepiej w mp3? Pal licho dysk nie zależy mi.

Ja widzę dwie opcje – xcar link (nie wiem czy zadziała z tym wynalazkiem który mam) lub radio niefabryczne (ale nie wiem gdzie i jakie kupić żeby ładnie wyglądało i dobrze gralo.

Pomożecie? Nie znam się na samodzielnym montażu i nie chce się poznawać wiec dodatkowo szukam serwisu który mi to w Krk zmontuje.
Forumowicz

Od: 14 maja 2012, 14:04
Auto: Peugeot 308 SW 2015 1.2 130 KM PureTech
Nissan Qashqai 2017 1.2 115 KM N-Connecta

Postprzez kropek101 » 3 lis 2015, 21:03

Na początek sprawdź napęd na jakiejś płycie która jest tłoczona a nie nagrywana przez ciebie lub nagraj z minimalną prędkością. Zazwyczaj napędy mają problem najpierw czytać płyty nagrywane na kompie. Jeśli to nic nie da kup płyn w elektronicznym sklepie do mycia laserów wyjmij to radio odłącz od zasilania dobrze wymyj laser najlepiej środek w spray.u ma aż ciec z niego. Są to środki które szybko parują więc bez obaw jednak w zakamarkach lasera może to dłużej parować więc dobrze osusz. i do auta jak nie pomoże rozglądaj się na nowym napędem.

To chyba tyle odemnie.
Oddam 2 czujniki ABS
Szpilki do kół

Ozonowanie samochodów i pomieszczeń.
Forumowicz

Od: 21 lut 2011, 00:49
Auto: Seat Altea XL 2,0 TDI CR 170KM i 370Nm

Była Mazda 3 BK Y6 2006r
Mazda 323f 1,5 16v 88km 98r

Postprzez Mephic » 3 lis 2015, 21:12

Hej

Tak jak pisałem nie wchodzi w grę samodzielne rozbieranie radia kompletnie się na tym nie znam. Ponieważ temat zlecę jakiemukolwiek serwisowi audio lub będę liczył na pomoc jakiegoś forumowicza, chce od razu umożliwić sobie odsłuch mp3 których oryginalny napęd i tak nie czytał. Płyt tloczonych nie czyta.

Stąd pytanie jakie niefabrycze rozwiązanie będzie tu działające i bezbolesne i dlatego właśnie pytałem o xcarlink

Z góry dzięki
Forumowicz

Od: 14 maja 2012, 14:04
Auto: Peugeot 308 SW 2015 1.2 130 KM PureTech
Nissan Qashqai 2017 1.2 115 KM N-Connecta