Mazda 3 Zmieniarka CD

Dział przeznaczony do rozwiązywania wszelkich problemów dotyczących wyposażenia i karoserii. Nie zawiera elementów przenoszenia napędu.

Postprzez Serilek » 30 wrz 2015, 23:46

Witam serdecznie,

Najpierw chciałbym się przywitać ze wszystkimi miłośnikami Mazdy.
Trzy miesiące temu stałem się posiadaczem wspaniałej mazdy 3 bk w sedanie. Bogato wyposażona wersja SPORT w pięknym jasno niebieskim kolorze z 2006 roku.

#PROBLEM
Tyle tytułem wstępu, mam wielki problem z oryginalną zmieniarką na 6CD. Na pierwszym slocie grała idealnie przy nagłośnieniu BOSE, niestety przy włożeniu drugiej płyty cały czar prysł i ani w jedną ani w drugą stronę – nie chciała ani czytać, ani oddać płyty – tylko słychać było brzęczenie mechanizmów. Jakby próbowała coś pozmieniać ale bez żadnego rezultatu. Teraz potrzebuję wyciągnąć to CD które jest dla mnie bardzo ważne i w dodatku jest to limitowana edycja więc nie bardzo chciałbym jej połamać w środku i wyciągać w częściach. Zmieniarka i tak do wymiany więc na niej mi nie zależy. Przeczesując internety nie znalazłem żadnej podpowiedzi jak się za to zabrać i nie ukrywam, że bardzo liczę na pomoc tutejszej społeczności :)

Pozdrawiam serdecznie,
Serilek

Postprzez kropek101 » 1 paź 2015, 11:51

O radiach jest temat. A ty poszukaj sobie postów jak wyjąć to radio jak je zdemontować i najlepiej w domu odkrec zmieniarke od reszty radia. A potem to już niestety powoli rozbierać na części.
Możesz jeszcze ewentualnie zdjąć sam plastik ten który ma wycięcie na cd u mnie coś źle dolegalo i płyty nie chciały wychodzić może coś ci to da
Oddam 2 czujniki ABS
Szpilki do kół

Ozonowanie samochodów i pomieszczeń.
Forumowicz

Od: 21 lut 2011, 00:49
Auto: Seat Altea XL 2,0 TDI CR 170KM i 370Nm

Była Mazda 3 BK Y6 2006r
Mazda 323f 1,5 16v 88km 98r