Witam.
Planuje zakup Mazdy 3 (1) rocznik 2005 1.6 benzyna. Byłem z nia w ASO. Generalnie stan jak na swoje lata ocenino jako b.dobry tak mi w ASO powiedziano jedyna rzecz do wymiany to "uszczelniacz półosi" (200zł z robociznaw ASO). Samochód jest dobrze wyposażony posiada: 6 poduszek, kontrole trakcji,szyby wszystkie automatyczne, klimatronic, radio z cd, sterowanie radiem z kierownicy itp... (Wersja Exclusive)
Ale nie posiada jak przeczytałem dziś na forum komputera pokładowego, zamiast tego ma przycisk SET a wersja z komputerem ma przycisk INFO.
Czytałem wątek na forum i widzę że mało jest takich samochodów czy to duża wada?
Pozdrawam!!
Mazda 3 bez komputera?
Strona 1 z 1
wada ? po prostu brak w wyposażeniu 
sprawdz czy pokazuje spalanie przy testowaniu kontrolek
wtedy bedziesz mial namiastke komputera.
Po 2 najlepszy komputer to dystrybutor, ja mam komputer ale po tygodniu zabawy i tak do niego już nie zaglądam
nie wiem czy działa z tymi przed liftem, musisz sprawdzić
sprawdz czy pokazuje spalanie przy testowaniu kontrolek
Po 2 najlepszy komputer to dystrybutor, ja mam komputer ale po tygodniu zabawy i tak do niego już nie zaglądam
nie wiem czy działa z tymi przed liftem, musisz sprawdzić
some1 napisał(a):da się bez tego żyć
Popieram. Fajnie jak jest, ale gdy go nie ma to biedy też nie ma.
Imo jak kierowca ma jeden, wyrobiony styl jazdy i ze swoim autem zna się lepiej niż z własną żoną to taki komp z czasem można traktować w kategorii: bajer i czysta statystyka.
Na dobrą sprawę w trasie, dla urozmaicenia monotonii te dane jestem w stanie mniej więcej sam sobie oszacować w głowie z niewielkim błędem (co później potwierdza dystrybutor) spoglądając na "pływak", obrotomierz i przebieg ODO.
-
Maciek
- Od: 17 sie 2013, 20:33
- Auto: JEST
Mazda6 GJ Sky-G 2.5 '14 SkyPassion
BYŁA
Mazda3 1.6 BK MZ-CD '05
Spalanie chwilowe to wg. osob ktore jeszcze tej funkcji nie mialy w sowich autach... jako rewelacyjny dodatek. Jak już się ma to się nie używa. Chyba, że ma się diesla np. Y6 i chce się obserwować czy trwa wypalanie FAPa. Srednie spalanie czasem się sporo rozjezdza mimo prób kalibracji. Spalanie jest obliczane matematycznie co świetnie widac jak mamy LPG i przewidywny dystans do przejechania jest obliczany dla benzyny, ale mimo to wraz z przejechanymi kilometrami spada
Średnia prędkość też moze wprowadzać przekłamania do stylu jazdy. U mnie najczesciej w tym miejscu wyswietla się... godzina 
-
Moderator "3BK" -Paweł
- Od: 26 paź 2008, 10:23
- Auto: Mazda3 BK
była: 1,6 Y6 109KM 12.2006
jest: 2.0 LF 150KM 06.2008
btw u mnie średnia prędkość nie przekroczyła nigdy 48-49 kmh ... to jakiś błąd softu ? dzisiaj pomykałem 205 kmh, a tak, u dało mi sie tyle wyciagnac
i zrobilem 200 km okolo ze srednia grubo powyzej 100 km/h, pomimo to jak wczoraj bylo 48kmh srednia to dzisiaj jest 49kmh a kasowane było 300 km wstecz. :\ dziwne :\
Strona 1 z 1