Żarówki philips w5w 6000k
Strona 1 z 1
Witam mam o to takie pytanie gdyż dostałem jedną żarówkę Philips 6000k dokładnie coś takiego
http://allegro.pl/zarowki-philips-blue- ... 91478.html. I hmm jak myślicie nada się ona na postojówkę czy będzie za bardzo razić ? Bo założyłem jedną tą żarówkę w oświetlenie tablicy rejstracyjnej i zobaczcie jak żarówka po lewej świeci
i co o tym myślicie

mrraven napisał(a):no ale hmm czemu mam mieć zabrany dowód skoro żarówka jest normalnie z homologacją i ze wszystkim więc ?
" Firma Philips prezentuje nową serię źródeł światła LED przeznaczonych do oświetlenia wnętrz pojazdów. "
nie wiem na pewno ale wtedy coś o tym powinno być na kloszu
70zł za LEDy to jak dla mnie trochę przydużawo. Z reguły LEDy świecą mocniej aniżeli żarówki włóknowe. Ja wymieniałem i siebie w kabinie, przy czym płaciłem 2zł/szt za LEDa i róznica byłe naprawdę duża. Myślę że na przeglądzie nie powinno być problemu.
- Od: 17 wrz 2014, 09:10
- Auto: Mazda3 1.6 Y6 MZ-CD 110KM '05
mam ledy , trochę inne w tablicy , nikt sie nie czepia , to samo postojowe
bercikz napisał(a):70zł za LEDy to jak dla mnie trochę przydużawo. Z reguły LEDy świecą mocniej aniżeli żarówki włóknowe. Ja wymieniałem i siebie w kabinie, przy czym płaciłem 2zł/szt za LEDa i róznica byłe naprawdę duża. Myślę że na przeglądzie nie powinno być problemu.
2 złote za ledy to kpina. Też miałem takie, potem lepsze za 8 zł – i wiesz co? Musiałem je zmieniać co 3-8 tygodni, bo wkurzały mnie przepalone diody SMD, kilka razy zdarzyło mi się, że nawet mrugały. Teraz zainwestowałem trochę grosza i kupiłem diody z chipsetem CREE – 22 złote jedna sztuka w5w – nie dość, że świeci lepiej to już od ponad roku problem przepalających się ledów mam z głowy. Ostatnio zmieniałem tylne kierunki – jedna sztuka kosztowała mnie 59 złotych.
Diagnosta na stacji nie ma problemu z postojówkami, bo zamontowana u mnie "żarówka" ma tylko jedną diodę – wygląda jak klasyczna w5w, z tą różnica, że świeci mocniej.
Za markowy sprzęt trzeba więcej zapłacić, ale jak producent pisze, że wytrzymuje 10 000 godzin to prawdopodobnie tyle wytrzyma. Jeżeli ktoś chce dobre LED-y to polecam diody renomowanych producentów takich jak Cree, Epistar, Edison, Osram.
- Od: 5 cze 2014, 20:57
- Auto: Mazda 3 BK Top '05, 2.0 MZR (LF)
Fiat Punto 55 SX, 96'
A ja mam inne zdanie na temat ledów. Wystarczy dobrze poszukać i można kupić dużo taniej dobre LEDy. Nie trzeba płacić tyle co Ty 
Zrób mi zdjęcie tej diody i przeklej opis sprzedawcy to powiem Ci za ile mogę Ci takie odsprzedawać
Zrób mi zdjęcie tej diody i przeklej opis sprzedawcy to powiem Ci za ile mogę Ci takie odsprzedawać
-
Moderator "3BK" -Paweł
- Od: 26 paź 2008, 10:23
- Auto: Mazda3 BK
była: 1,6 Y6 109KM 12.2006
jest: 2.0 LF 150KM 06.2008
Strona 1 z 1