Witam Panowie i Panie!
Mialem ostatnio sporego całuska z jakims tam mieczysławem i mój olejek gdzieś zaczął uciekać.
Uszkodzeniu uległ zbiorniczek płynu do spryskiwaczy a za nim takie cos co wyglada moim zdaniem na "poduszke pod silnikiem" od gory ma taka membranke jak w glosnikach, kiedy ja naciskam wypluwa olej dolem czyli pewnie pekla podczas uderzenia.
czy mozecie potwierdzic ze to poduszka pod silnikiem czy mam szukac jakiejs innej czesci?
pozdro!
Poduszka pod silnikiem? olejowa?
Strona 1 z 1
ona jest olejowa, tak? i montowana po stronie pasażera w okolicach zbiorniczka spryskiwaczy? nie pamietam czy ona taka zabudowana od góry jest wydaje mi sie ze nie :O dzis jeszcze pojade sie temu przyjrzec i zweryfikuje :/
EDIT
po weryfikacji, wygląda to podobnie czyli pewnie faktycznie jest to poduszka pod silnikiem tyle ze moja mocowanie do silnika ma w trojkacie a nie w prostokacie, czy ta fotka od Ciebie kolego jest do wersji BK ?
pozdro
EDIT
po weryfikacji, wygląda to podobnie czyli pewnie faktycznie jest to poduszka pod silnikiem tyle ze moja mocowanie do silnika ma w trojkacie a nie w prostokacie, czy ta fotka od Ciebie kolego jest do wersji BK ?
pozdro
To co opisujesz to jest prawa poduszka silnika. Jest ona olejowa. Ja mam zastosowany zamiennik: FEBEST GMBH, kosztował około 250zł, zasięgałem języka i jest on dobrym zamiennikiem, by nie powiedzieć że najlepszym. (Oryginalną mi wycenili na około 700zł...)
- Od: 8 mar 2012, 20:50
- Auto: Mazda 3 Kintaro 2.0 150KM LF (BK)
była: 626 2.0 115KM FS (GF)
BK..
to prawa wygląda faktycznie tak:

to prawa wygląda faktycznie tak:
Strona 1 z 1