Dziwny zgrzyt (rechot) w kierownicy. Nagranie...

Dział przeznaczony do rozwiązywania wszelkich problemów dotyczących wyposażenia i karoserii. Nie zawiera elementów przenoszenia napędu.

Postprzez Bejsu » 18 kwi 2015, 18:17

Witam!
Od jakiegoś czasu mam problem z dziwnym zgrzytem wydobywającym się z kierownicy, odgłos przypominający rechot... :P Ściągnąłem plastik kolumny kierowniczej niestety nic się tam nie dopatrzyłem, dźwięk wydobywa się jak by z samej kierownicy, tak jak by jakaś guma się naciągała... Miał ktoś z was podobny problem? Jak myślicie wiąże się to ze ściągnięciem kierownicy? Jak tak to ma ktoś sposób na rozebranie kierownicy? Zamierzam wygłuszyć wnętrze, ale będzie to bezsensu mając taki "rechot" w kabinie... Zamieszczam film, na którym doskonale słychać ten zgrzyt. Dodam, że występuje on tylko jak kręcę kierownicą z pozycji "na wprost".
Jak na złość po wymianie łożysk amortyzatora nastała cisza, którą przerwał ten "rechot"...

Axela!
Forumowicz

Od: 5 maja 2014, 22:14
Auto: Mazda3 BK Z6 2004r, HB. Winning Blue 27B <-- Było.
Jest Mazda 3 BP SKYACTIV G 2019 HIKARI. https://www.mazdaspeed.pl/forum/viewtop ... 2&t=212463