Panowie jak w opisie lampa mi przecieka muszę wymienić Ktoś się tym zajmował?
pozdrawiam i proszę o pomoc
Demontaż lampy tylnej Mazda 3 2008 sedan
Strona 1 z 1
Tak.. z wewnętrznymi (w klapie) jest prosto.. wyciągasz jakieś 15 spinek z tapicerki i masz piękny dostęp. Odkręcasz od wewnętrznej dwie nakrętki z plastykowych przedłużek/mocowań i lampę wypychasz na zewnętrzną auta z klapy..
Lampy zewnętrzne.. tu już trochę zabawy. Wpierw wyciągasz spinki z plastyków (uwaga mają dwie długości) ściągasz próg, zdecydowanie ciągnąc do góry. Wyciągasz resztę spinek z tapicerki przy lampie i z boczku.. i masz dostęp do dwóch nakrętek. Lampy boczne dodatkowo trzymają się w 3 punkcie w rogu, na wcisk. Trzeba po odkręceniu zdecydowanie szarpnąć lampę do tyłu.
Lampy zewnętrzne.. tu już trochę zabawy. Wpierw wyciągasz spinki z plastyków (uwaga mają dwie długości) ściągasz próg, zdecydowanie ciągnąc do góry. Wyciągasz resztę spinek z tapicerki przy lampie i z boczku.. i masz dostęp do dwóch nakrętek. Lampy boczne dodatkowo trzymają się w 3 punkcie w rogu, na wcisk. Trzeba po odkręceniu zdecydowanie szarpnąć lampę do tyłu.
Jakby ktos mial jeszcze problem z lampami montowanymi w blotnik to zalaczam kilka fotek.
Wyciagamy trzy spinki , na ktorych trzyma sie boczek.
Spinka nr.1
Spinka nr.2
Spinka nr.3 Demontujemy boczek zwracajac uwage na to jak byl zamontowany , w celu ponownego montazu.
Wyciagamy wtyczki z lampy (kolor zolty )
oraz odkrecamy dwie srubki, na ktorych lampa sie trzyma (kolor czerwony )
Lampa dodatkowo trzyma sie na wcisk w zaznaczonym miejscu od wewnatrz ,
trzeba zdecydowanie pociagnac ja do siebie
Pozdrawiam.
Wyciagamy trzy spinki , na ktorych trzyma sie boczek.
Spinka nr.1
Spinka nr.2
Spinka nr.3 Demontujemy boczek zwracajac uwage na to jak byl zamontowany , w celu ponownego montazu.
Wyciagamy wtyczki z lampy (kolor zolty )
oraz odkrecamy dwie srubki, na ktorych lampa sie trzyma (kolor czerwony )
Lampa dodatkowo trzyma sie na wcisk w zaznaczonym miejscu od wewnatrz ,
trzeba zdecydowanie pociagnac ja do siebie
Pozdrawiam.
- Od: 5 lip 2017, 12:18
- Auto: Carbon Grey by Seba
Strona 1 z 1