Regeneracja plastikowych elementow zewnętrznych
Strona 1 z 1
Witam, zakupiłem pomalowałem i zamontowałem zderzak tylny z MPS-a do mojej Mazdy 3. Lecz element plastikowy na tym zderzaku(czarny) nie wygląda rewelacyjnie i chciałem go jakoś odświeżyć... czytałem o zabawie opalarka, ale obawiam się teraz o lakier wokół... Proszę o rade co zrobić aby jak najbardziej zidealizować zderzaczek.Dorzucam fotki jak to wygląda. Pozdrawiam
1 delikatnie podgrzać opalarką 1 bieg – mniejsze rysy zejdą się z dużymi cudów nie zrobisz. Farba nie zejdzie jak nie będziesz na nia grzał ew zwykła kartka papieru i VOila odblask wyciągnij
2 maskujesz zderzak, papier 800 podkład do plastików czarny podkład akrylowy szlif i farba
3 jeździsz i nie zwracasz uwagi na pierdoły bo zaraz będziesz miał podobnie
2 maskujesz zderzak, papier 800 podkład do plastików czarny podkład akrylowy szlif i farba
3 jeździsz i nie zwracasz uwagi na pierdoły bo zaraz będziesz miał podobnie
czernidło do opon wytrzymuje długo na takich elementach, siwe to nie będzie a rysy trochę mniej będą się rzucać w oczy.
yama ma rację przejmujesz się robisz pierdoły wiadomo chciało by się mieć ideał a za chwilę tfu tfu ktoś tu torbą pod sklepem to jakiś pies na parkingu czy coś innego i już porysowane
yama ma rację przejmujesz się robisz pierdoły wiadomo chciało by się mieć ideał a za chwilę tfu tfu ktoś tu torbą pod sklepem to jakiś pies na parkingu czy coś innego i już porysowane
Oddam 2 czujniki ABS
Szpilki do kół
Ozonowanie samochodów i pomieszczeń.
Szpilki do kół
Ozonowanie samochodów i pomieszczeń.
Tylko czernidło do plastików, konserwuje i odświeża kolor. Po jakimś czasie powtórzyć i będzie cacy
Np:
http://www.motochemia.pl/black-chrome-c ... p-333.html
P.S. Oczywiście okleić części lakierowane dookoła lub nakładać z precyzją
http://www.motochemia.pl/black-chrome-c ... p-333.html
P.S. Oczywiście okleić części lakierowane dookoła lub nakładać z precyzją
jakoś nie wierze w cuda 10 w1
dajesz podkład do plastików /powiedz że do zderzaka/ a ma to lakier/
ALE
jak nie masz pistoletu to wyjdzie nierówno i prawdopodobnie nie będziesz zadowolony z efektu '(( jeśli nigdy nie malowałeś. Radzę cieniutkie warstwy- przeschnięcie 4-5 warstw sprejem
zaważ że jak pomalujesz środkową część to musisz dół z tą siatką też to maluje się ciężko
taki strzał w ciemno a pasta G3 lub tempo i polerka
??? ew kombinacja z papierem ściernym
daj lakiernikowi myślę ze jak rozbierzesz to max 30 PLN
dajesz podkład do plastików /powiedz że do zderzaka/ a ma to lakier/
ALE
jak nie masz pistoletu to wyjdzie nierówno i prawdopodobnie nie będziesz zadowolony z efektu '(( jeśli nigdy nie malowałeś. Radzę cieniutkie warstwy- przeschnięcie 4-5 warstw sprejem
zaważ że jak pomalujesz środkową część to musisz dół z tą siatką też to maluje się ciężko
taki strzał w ciemno a pasta G3 lub tempo i polerka
daj lakiernikowi myślę ze jak rozbierzesz to max 30 PLN
na wiosnę cos pokombinuje, głównie z ta plama po prawej stronie, najbardziej widoczna, reszte przeboleje 
Strona 1 z 1