Mazda 3 BK – zmiana na bose

Dział przeznaczony do rozwiązywania wszelkich problemów dotyczących wyposażenia i karoserii. Nie zawiera elementów przenoszenia napędu.

Postprzez kalski44 » 28 wrz 2014, 09:39

Wiem, że podobne tematy już były, ale nie znalazłem w nich odpowiedzi na wszystkie moje pytania. Większość wątków dotyczy mazdy 6, a nie wiem, czy to w 100% to samo.

Zastanawiam się nad zmianą nagłośnienia w mojej maździe na system bose. Czy ktoś już coś takiego robił i mógł by udzielić mi jakichś rad? Mam kilka pytań:
1. Rozumiem, że potrzebne mi będą: komplet głośników, radio bose, wzmacniacz i subwoofer – czy to wszystko?
2. W którym miejscu oryginalnie montowany jest wzmacniacz i subwoofer? Może ma ktoś schemat całej instalacji?
3. Jak (którędy) oryginalnie są pociągnięte przewody? Czy można gdzieś je dokupić, lub wykonać jakoś samemu, bo o ile z kupnem wymienionych wyżej elementów nie ma problemu, to kabelków, do połączenia tego wszystkiego nigdzie nie znalazłem :(
4. Czy głośniki bose w M3 pasują do otworów po zwykłych głośnikach?

A może znacie/polecacie kogoś w okolicach Poznania, kto podjął by się takiej przeróbki?

Z góry dzięki za pomoc i wszelkie rady...
Początkujący

Od: 13 wrz 2014, 16:26
Auto: Mazda 3 BK 2.0D