zupelnie nie dzialajace szyby, lusterka!!

Dział przeznaczony do rozwiązywania wszelkich problemów dotyczących wyposażenia i karoserii. Nie zawiera elementów przenoszenia napędu.

Postprzez cincin124 » 13 cze 2014, 22:32

witam !

Z racji tego ze moja mazda posiadala standardowe glosniki ktore potrafily nasycic tylko zwyklych zjadaczy chleba <diabełek> postanowilem zamienic je na cos co zaspokoi i mnie <faja> <faja>

Przejdzmy do rzeczy jakies pare dni temu zaczolem wygluszac specjalnymi matami moje wszystkie 4 dzrzwi przy operacji wyciagnolem baterie aby uniknac wszelakich bledow ktore mogly sie pojawic na zegarach przy odpinaniu i wpinaniu kostek. Po tej czynnosci wszystko znalazlo swoje miejsce procz starych glosnikow :D nowych jeszcze nie wpinalem bo zblizala sie noc :( akumulator znalazl sie na swoim miejscu, szyby dzialaly normalnie jak to po wypieciu zasilania, trzrba bylo je zaprogramowac, lecz tego nie zrobilem z mysla o tym ze jutro musze powtornie wszystko rozbierac a nawet i wiecej.

Nastepny dzien okazal sie dlugim bateria zostala wyjeta na okolo 8h. Drzwi zostaly zupelnie wykrecone od karoserii, zamontowalem wszystko profesjonalnie wszystkie wtyczki znalazly swoje miejsce.Pracowalem przy swoim samochodzie z bardzo duza dbaloscia... :) etap koncowy: po zalozeniu baterii wsiadam do samochodu wszystko dziala jak nalezy, prawie wszystko ! <płacze> <płacze> nagle zauwazam ze przyciski ktore stosuje sie do uchylania szyb poprostu nie swieca sie a zarazem zadna z nich nie dziala, tak jakby prad tam nie dochodzil, proba poruszania lusterkami tez konczy sie nie powodzeniem <co?> <co?> spogladam na zegary a tam kontrolka od otwartych drzwi razi moje oczy stasznie mocno,a co malo swiatelko nad moja glowa swieci sie pomimo ze wszystkie drzwi sa szczelnie domkniete. Po wyjsciu z samochodu i probie zamkniecia go na przycisk okazuje sie ze centarlny zamek dziala! tylko ze zamykaja sie drzwi od strony pasazera, klapa [jaka?], tylne prawe i lewe drzwi, niestey moje wejscie do wozu musze zamykac po przez przekrecenie zamka kluczykiem. <nie> <nie>

Czy moze ktos byl by wstanie pomoc i podsunac mi pare pomyslow, gdzie siedzi lis ? :)
cincin124

Postprzez smile » 13 cze 2014, 23:27

cincin124 napisał(a):Czy moze ktos byl by wstanie pomoc i podsunac mi pare pomyslow, gdzie siedzi lis ?

Tak, oczywiście....
cincin124 napisał(a): niestey moje wejscie do wozu musze zamykac po przez przekrecenie zamka kluczykiem.

I przy tych drzwiach szukaj braku przejścia prądu... może wiązka, może wtyczka.. coś narobiłeś :) Ale to te drzwi są winne.
Forumowicz

Od: 16 lip 2011, 13:38
Auto: M5 CR
M6 GY

Było:
323F BJ RF2A