witam
wczoraj mocno popadało i zaczęła woda lecieć z tego miejsca co pokazują zdjęcia. zostawiłem to na noc bo nie miałem gdzie jej zagarażować i rano nadal leciało, siedzenie mokre. nie widzę z góry naokoło szyby żadnego luzu ale wiem, że to nie musi nic znaczyć. szyba nigdy nie wymieniania. nigdy wczesniej nic tam nie leciało.
ktoś ma jakiś pomysł?
Woda na słupku przy kierowcy
Strona 1 z 1
- Od: 6 lis 2011, 10:05
- Auto: S40 || R-DES. || 2.0D || '04
Mazda 3 || 1.6 || Y6 || '04
MX-5 || 1.6 || '03 krótko.
Masz sziber? Może jakiś spływ jest gdzieś poprowadzony.
Delikatnie śrubokrętem podważ listwę z dachu i zobacz pod nią czy nie ma wygnitej dziury.Listwa jest mocowana w 3miejscach. Mało prawdopodobne ale możliwe jeśli zebrał się tam syf że coś wypadło. a jak nie to demontaż słupka, lać po aucie wodą i szukać przecieku.
Delikatnie śrubokrętem podważ listwę z dachu i zobacz pod nią czy nie ma wygnitej dziury.Listwa jest mocowana w 3miejscach. Mało prawdopodobne ale możliwe jeśli zebrał się tam syf że coś wypadło. a jak nie to demontaż słupka, lać po aucie wodą i szukać przecieku.
Oddam 2 czujniki ABS
Szpilki do kół
Ozonowanie samochodów i pomieszczeń.
Szpilki do kół
Ozonowanie samochodów i pomieszczeń.
- Od: 6 lis 2011, 10:05
- Auto: S40 || R-DES. || 2.0D || '04
Mazda 3 || 1.6 || Y6 || '04
MX-5 || 1.6 || '03 krótko.
t0ma5h napisał(a):Moim zdaniem szybka wizyta u szklarza nie zaszkodzi. Może pomóc.
Samsungnięte z Tapatalka
Popieram, w nordglass koleżance jakieś 2 lata temu za darmo zrobili test szczelności szyby.
Przynajmniej będziesz wiedział czy szukać gdzieś indziej.
bjorm napisał(a):nie mam szyber, spróbuję listwę rozebrać a jak nie da to nic to jadę do szklarza
Ja mam identyczny problem. Woda cienkie w moim aucie z tego samego miejsca. Proszę bjorm powiedz jak rozwiązałeś problem.
-
dymek9
Strona 1 z 1