Witam od jakiegoś czasu poszukuje nakładek na progi do swojego sedana i tu mam pytanko :
Czy nakładki progowe z Hb pasują do sedana i czy poliftowe będą pasowały do przedlifta ?
Nakładki na progi ??
Strona 1 z 1
Potwierdzam że HB a Sedan to ta sama długość. Sam kupiłem od HB
Drugi raz bym nie kupił. Akurat udało mi się dostać je w idealnym stanie za 300zl jak szukałem przeważnie była jedna za tyle a że malowałem auto to dałem je polakierować i założyłem. Gdyby nie to to bym je odsprzedał. Niestety najlepszy sposób na montaż to wiercenie otworów w czole proga lub klejenie. Ja kleiłem i już 2x puściły i muszę to kolejny raz kleić a nie chcę tego robić czymś co potem nie da się oderwać od karoserii w razie potrzeby. Więc licząc koszt proga, malowanie i robota nieopłacalne może rekompensuje to trochę efekt wizualny.
Drugi raz bym nie kupił. Akurat udało mi się dostać je w idealnym stanie za 300zl jak szukałem przeważnie była jedna za tyle a że malowałem auto to dałem je polakierować i założyłem. Gdyby nie to to bym je odsprzedał. Niestety najlepszy sposób na montaż to wiercenie otworów w czole proga lub klejenie. Ja kleiłem i już 2x puściły i muszę to kolejny raz kleić a nie chcę tego robić czymś co potem nie da się oderwać od karoserii w razie potrzeby. Więc licząc koszt proga, malowanie i robota nieopłacalne może rekompensuje to trochę efekt wizualny.
Oddam 2 czujniki ABS
Szpilki do kół
Ozonowanie samochodów i pomieszczeń.
Szpilki do kół
kropek101 napisał(a):Potwierdzam że HB a Sedan to ta sama długość. Sam kupiłem od HB
Dzięki chłopaki
A czym kleiłeś ?
Kurde myślałem ze założenie progu to coś w stylu plug and play na zaczepy i tyle ?
2x silikonem bo w razie czego chce to mieć do demontażu,silikon klei się do lakieru a do nakładki jakoś nie chce i nie wiem dlaczego. Coś z tym muszę wykombinować bo robi się około 5mm luka pomiędzy progiem a nakładką.
Progi są mocowane
od przodu na 2 kołkach tam gdzie można zamocować chlapacze
od dołu w miejscu po gumowej osłonie proga chyba 5 dużych kołków
tył tu już wiercenie 2 otworów
czoło progu też wiercenie chyba co 20cm jest zaczep na kołek w nakładce
Progi są mocowane
od przodu na 2 kołkach tam gdzie można zamocować chlapacze
od dołu w miejscu po gumowej osłonie proga chyba 5 dużych kołków
tył tu już wiercenie 2 otworów
czoło progu też wiercenie chyba co 20cm jest zaczep na kołek w nakładce
Oddam 2 czujniki ABS
Szpilki do kół
Szpilki do kół
Trafiłem na ciekawy pomysł
koleś twierdzi że progi przykleił na dwustronną taśmę do mocowania luster na płytkach i nic ich nie ruszyło przez 2 lata.
Myślisz że to może zdać egzamin ?
Myślisz że to może zdać egzamin ?
chcesz to mieć porządnie zrobione to wierć otwory zabezpiecz i się niczym nie martw tak montowałem u siebie progi i przynajmniej to wygląda jak powinno. Jeśli zdecydowałeś że chcesz mieć progi to nie baw się w tzw. druciarstwo.
W sobotę robiłem ostatnią próbę i wszystko się trzyma na silikonie tylko tym razem nie oszczędzałem na ilości.
Oddam 2 czujniki ABS
Szpilki do kół
Szpilki do kół
Strona 1 z 1