Hej. Nie jestem audiofilem i jakoś nigdy mnie to nie interesowało i chcąc to zmienic mam może banalne pytania:
1) czym różni się zwykłe audio od BOSE w naszych "3"?
2) Jak poznać czy właściciel nie zrobił przekładki samego napisu/kratki głośnika a audio nadal jest standardowe?
Mazda 3 BK – Bose
Strona 1 z 1
-
Moderator "3BK" -Paweł
- Od: 26 paź 2008, 10:23
- Auto: Mazda3 BK
była: 1,6 Y6 109KM 12.2006
jest: 2.0 LF 150KM 06.2008
Myślę, że to tez kwestia ustawień.
Ja wcale nie podkręcam niskich tonów. Staram się je dozować oszczędnie. Wysokie za to prawie max
Fajny efekt się uzyskuje po ustawieniu tej pierwszej opcji na 3 (ALC- od czego ten skrót to nie wiem, nie myślałem- przekręciłem i było lepiej
)
Ja wcale nie podkręcam niskich tonów. Staram się je dozować oszczędnie. Wysokie za to prawie max
Fajny efekt się uzyskuje po ustawieniu tej pierwszej opcji na 3 (ALC- od czego ten skrót to nie wiem, nie myślałem- przekręciłem i było lepiej
ALC to automatyczna regulacja głośności w zależności od prędkości auta. Ma trzy poziomy pracy.
Ja basik mam ustawiony na +2 i treble +3 i balans przesunięty na przednie głośniki, bo z tyłu i tak nikt nie jeździ
Ja basik mam ustawiony na +2 i treble +3 i balans przesunięty na przednie głośniki, bo z tyłu i tak nikt nie jeździ
Li Mu Bai napisał(a):ALC to automatyczna regulacja głośności w zależności od prędkości auta. Ma trzy poziomy pracy.
A to nie zauważyłem, żeby ten ALC tak działał

U mnie ten ALC jakoś inaczej działa- zresztą za chwilę sprawdzę czy o to mi chodziło
Ja mam bass na +2, treble na 4 i balans na tył +2 (sugestia kuzyna DJa, nawet jeśli nikt nie jedzie
Całkiem nieźle wtedy jest
Strona 1 z 1