Mazda 3 gwizd wiatru przez drzwi.
Strona 1 z 1
Mam taki problem w sumie od czasu kupienia auta. Wiem, że miało jakąś przygodę z prawym przodem, ale dopiero po kupnie się o tym dowiedziałem.. Problem polega na tym, że czasami słyszę gwizdanie przez lewe przednie drzwi jak jadę. Wie ktoś co można z tym zrobić? Uszczelki wyglądają na całe i drzwi też mam wrażenie, że dolegają do uszczelki. Z góry dzięki za pomoc. Wkurzające to jest trochę.
Potwierdzam, gąbka pod lusterkiem i dobrze dokręcić.
Miałem to samo jak odkręciłem lusterko i kawałek gąbki się zagięło to pojawił się szum.
Swoją drogą niestety przypadłość FORDA również występuje w naszej madzi, mianowicie jak komuś uszczelka przy drzwiach (przy łupku b) napęcznieje to pojawia się szum w tym miejscu drzwi.
To samo jest w FOCUSIE także nic tylko wymiana uszczelki.
Miałem to samo jak odkręciłem lusterko i kawałek gąbki się zagięło to pojawił się szum.
Swoją drogą niestety przypadłość FORDA również występuje w naszej madzi, mianowicie jak komuś uszczelka przy drzwiach (przy łupku b) napęcznieje to pojawia się szum w tym miejscu drzwi.
To samo jest w FOCUSIE także nic tylko wymiana uszczelki.
- Od: 15 wrz 2013, 16:23
- Auto: Mazda 3 (BK) 2005
2.0 MZR Top Sport
yezior, regulacji niestety nie ma. Ja myślałem, żeby podłożyć jakąś blaszkę między drzwi, a dolny zawias, to wtedy by teoretycznie się podniosły ale odpuściłem, bo u mnie są opadnięte na prawdę minimalnie i stwierdziłem, że te świsty raczej nie przez to są. Muszę podłożyć tą gąbkę tam gdzie mówią koledzy i wtedy zobaczymy czy pomogło, bo ostatnio nie było czasu.
Niestety podłożenie gąbki nic nie dało. Dołożyłem mniej więcej tyle ile było fabrycznie i mimo, że teraz mam 2 razy więcej to dalej świszczy
. Macie jeszcze jakieś propozycje? Akurat mam parę luźnych dni, więc wypada poświęcić trochę czasu Madzi 
Trochę odkopię:P Ja tez miałem problem z lewymi drzwiami bo jak był silny i zimny wiatr to świstało gdzieś, ale nie wyczułem gdzie, nigdzie nie czuć wiatru. Posmarowałem na grubo wazeliną i jest oki. A teraz jeszcze kupię na zimę środek by nie przymarzały i zrobiły się bardziej miękkie.
również odkopię.
Jw pisałem, przypadłość FORDA.
Jeżeli gąbka nic nie dała to sprawdź czy uszczelka ta przy szybie od zewnątrz ci się rusza przód tył.
Jak tak to znak że już Ci spuchła wewnątrz. Wtedy pojawiają się szumy. być może musisz ją docisnąć/popchać w stronę lusterka.
pozdr.
Jw pisałem, przypadłość FORDA.
Jeżeli gąbka nic nie dała to sprawdź czy uszczelka ta przy szybie od zewnątrz ci się rusza przód tył.
Jak tak to znak że już Ci spuchła wewnątrz. Wtedy pojawiają się szumy. być może musisz ją docisnąć/popchać w stronę lusterka.
pozdr.
- Od: 15 wrz 2013, 16:23
- Auto: Mazda 3 (BK) 2005
2.0 MZR Top Sport
Gdzie mogę znaleźć ori uszczelke klapy bagażnika do HB? Świszczy u mnie z tyłu jak jade powyżej 90kmh zależy jeszcze od wiatru. Ew zamiennik tylko nowy, bo bez sensu kupować używke, taka sama lub gorsza. Mam klapę i cały tył wyciszony, a słychać świst i wszystko dookoła tyłu, nawet jak ktoś stoi i rozmawia, tak jakby klapa była uchylona. Regulacja nic nie pomogła, klapa jest sztywno.
Strona 1 z 1