Od ok miesiąca również jestem posiadaczem mazdy 3 BK, z 2006 r. 2.0 w dieselku (HB). Kupiłem ją w całkiem niezłym stanie jeśli chodzi o silnik i dfp, pozostaje estetyka wnętrza do której się przymierzam i oto co zastałem jeśli chodzi o zestaw głośnomówiący (zdjęcia):
Przeglądałem kilka tematów ale dotyczyły raczej fabrycznych/wbudowanych zestawów głośnomówiących, pytanie do Was, czy bawiliście się w takie akcesoryjne podłączenie? Z tego co oferują w ASO wydaje mi się, że to oryginalny zestaw pod konkretny model telefonu? Tzn. uchwyt z dwoma kabelkami plus urządzenie sterujące, przyczepione pomiędzy pokrętłami od radia (2 zdjęcie). Próbuje jakoś pobudzić zestaw do życia ale nic z tego. Strzelam, że podłączony jest jakoś do radia i głośników i przy odpowiednim telefonie/słuchawce całość gra i buczy...
Jak widzicie również, osoba to instalująca nie przejmowała się zbytnio estetyką rozwiercając wielką dziurę na kable (pod tym urządzonkiem pomiędzy gałkami również jest paskudna dziura....). Pozostaje mi chyba wykorzystać te graty i spróbować podczepić pod to zestaw bluetooth, który będzie obsługiwał moje telefony. Pytanie do Was – da się?:) Jak nie to rozbieram wszystko odpinam kabelki a z uchwytu zrobię podstawkę pod telefon, żeby nie było widać tych wierceń....
A taka wolna refleksja, samochód jest spełnieniem moich (i nawet dziewczyny) oczekiwań. Dynamiczny, z rewelacyjnym, agresywnym wyglądem i pali nie najgorzej (według wskazań komputera) 9 w mieście (normalne?) i 5,7 na trasie. Radio nieco trzeszczy i łatwo gubi fale ale to jest do zrobienia. Jedyne dziadostwo w tym modelu to jest chyba tapicerka. W kilku egzemplarzach, jakie przeglądałem przed zakupem, mocno zużyte były lewy bok od kierowcy i czasem prawy od pasażera. Materiał w tym miejscu jest bardzo kiepskiej jakości, zupełnie odstaje do reszty wykończenia. A tak to się po prostu jaram
pozdrawiam