Panel multimedialny dedykowany do Mazdy 3 BK

Dział przeznaczony do rozwiązywania wszelkich problemów dotyczących wyposażenia i karoserii. Nie zawiera elementów przenoszenia napędu.

Postprzez macvas » 7 gru 2016, 10:27

Krystek07 napisał(a):stracę komputer pokładowy?

Było to wałkowane na forum (m.in. w tym wątku), stąd powtórzę:

Modele politowe NIE – jest pełna kompatybilność komputera w tym funkcji spalania, a zegar na górnym wyświetlaczu ustawiasz poprzez stację. Natomiast modele przedlift TAK – brak jest wsparcia aczkolwiek można wymienić górny wyświetlacz na wersję polift i dosztukować brakującą wiązkę z linią CAN. Wtedy wszystko zadziała.
Obrazek
Maciek
Avatar użytkownika
Przedstawiciel Podlasia
 
Od: 17 sie 2013, 19:33
Posty: 2228 (23/109)
Skąd: Białystok / Wysokie Mazowieckie
Auto: JEST
Mazda6 GJ Sky-G 2.5 '14 SkyPassion
BYŁA
Mazda3 1.6 BK MZ-CD '05

Postprzez Krystek07 » 8 gru 2016, 17:21

I o taką rzeczową odpowiedź mi chodziło bo dokładnie nie było napisane przynajmniej ja nie znalazłem albo słabo szukałem z racji tego dziękuje. Będę rozglądał się za takową stacją niedługo.
Forumowicz
 
Od: 10 gru 2014, 00:43
Posty: 377 (20/5)
Skąd: podkarpacie
Auto: M3 BK 07' Y6 Aero+ bez FAP

Postprzez wtbn » 7 sty 2017, 17:18

Kojarzy ktoś z was czy jest jakiś sposób żeby zakupić sprzęt eonon bezpośrednio z chin do nas? Sądzę że taniej by to wyszło w dolarach, nawet gdyby celnicy doliczyli JAKIŚ VAT, tylko po wyborze Poland od razu wskakuje mi cena w euro.
Forumowicz
 
Od: 17 maja 2015, 03:46
Posty: 43 (0/1)
Skąd: Kraków
Auto: Mazda 3 BK LF, 2008r.

Postprzez atikow » 23 sty 2017, 23:27

Ostatnio u siebie w świeta pogrzebałem i załatwiłęm ostatecznie temat wypinania radia od dołu, który w przypadku tych eononów zdarza z tego co wiem na zagranicznych forach też sie na to skarżyli. Podmieniłem ze starego zatrzaski , które są dużo ciaśniej pasowane . Polecam proste rozwiazania a za radiem robi sie ciasno wcześniej potrafiło się wypiąć samo po jakimś czasie co było bardzo irytujące. Ja jeszcze mam wpiętą kamere cofania wiec jedna wiazka wiecej. No i jak już grzebałem pomalowałem plastikdipem panel klimy żeby wyglądało to bardziej spójnie. Całość prezentuje sie bardzo solidnie teraz polecam :D :D :D
Załączniki
IMAG2109.jpg
Avatar użytkownika
Forumowicz
 
Od: 22 mar 2014, 15:50
Posty: 42
Skąd: Wa-wa
Auto: Mazda 3 BK 2.0 2007

Postprzez adrinek » 25 sty 2017, 20:47

Kolego @atikow jak Ci się sprawuje to radyjko? Warte swojej ceny i jak zamawiałeś prosto ze strony eonona czy już w Pl?
Avatar użytkownika
Forumowicz
 
Od: 29 lut 2008, 14:46
Posty: 52 (0/1)
Skąd: CK\WAW
Auto: Mazda 3 2.0 BK 150KM 2006r Lift

Postprzez Krystek07 » 8 lut 2017, 20:39

Panowie chciałbym zamówić sobie tą stacje z oficjalnej strony producenta EONON tylko nie wiem w jaki sposób miałbym przelać pieniążki w postaci EURO, potrzebuje kogoś kto zamawiał i wie co i jak
Forumowicz
 
Od: 10 gru 2014, 00:43
Posty: 377 (20/5)
Skąd: podkarpacie
Auto: M3 BK 07' Y6 Aero+ bez FAP

Postprzez PoProstuKuba » 14 lut 2017, 15:24

Po prostu przelewasz złotówkami. Tylko wtedy jest nieopłacalny kurs. Lepiej założyć darmowy rachunek w euro i przewalutować złotówki na jurki :) Osobiście polecam https://internetowykantor.pl/
Avatar użytkownika
Początkujący
 
Od: 1 gru 2016, 00:20
Posty: 19 (4/0)
Skąd: Kraków
Auto: Mazda3 BK 2005 1.6 Y6

Postprzez MalyDzik » 21 lut 2017, 21:05

Specjalne podziekowania dla autora tego poradnika. W mojej mazdzie z 2005r po przerobieniu górnego wyświetlacza
według jego instrukcji wszystko śmiga az miło :) panel multimedialny zamowilem z aliexpress:)
Załączniki
20170221_184209.jpg
20170221_173901.jpg
20170221_173910.jpg
Avatar użytkownika
Początkujący
 
Od: 13 lut 2017, 12:18
Posty: 3
Skąd: Bytom
Auto: Mazda 3 1.6 bk 2005r

Postprzez adrinek » 23 lut 2017, 22:57

Kolego @MalyDzik daj linka z aliexpress jak możesz :) Dzięki
Avatar użytkownika
Forumowicz
 
Od: 29 lut 2008, 14:46
Posty: 52 (0/1)
Skąd: CK\WAW
Auto: Mazda 3 2.0 BK 150KM 2006r Lift

Postprzez MalyDzik » 26 lut 2017, 16:53

1024*600 Quad Core Android 5.1.1 Fit MAZDA3 2004-2009 Car Monitor DVD Player Navigation GPS Radio OBD2 3G WIFI BT SWC CD dab box
http://s.aliexpress.com/r6nyUJ7R
(from AliExpress Android) proszę
Avatar użytkownika
Początkujący
 
Od: 13 lut 2017, 12:18
Posty: 3
Skąd: Bytom
Auto: Mazda 3 1.6 bk 2005r

Postprzez newuser1 » 17 mar 2017, 10:17

Witam,jako że nigdy nie używalem nawigacji,a zakupilem sobie http://www.eonon.com/Android-Car-GPS/Ve ... A6151.html mam pytanko do użytkowników takiego radyjka,jaka nawigacja będzie w tym najlepiej śmigać?
Początkujący
 
Od: 16 mar 2017, 10:36
Posty: 5 (1/0)
Auto: Mazda 3 BK 2008 ROK

Postprzez Krystek07 » 17 mar 2017, 14:19

Spróbuj może automape. Mam kilka pytań do CIebie kolego odnośnie radia, odezwe sie na PRIV,

a tak na marginesie czym różnii się 6151 a 6151 W oprócz wejścia na CD ?? Którą wybrać ? Jest jeszcze wersja 6151F http://www.eonon.com/Android-Car-GPS/Ve ... 6151F.html
Forumowicz
 
Od: 10 gru 2014, 00:43
Posty: 377 (20/5)
Skąd: podkarpacie
Auto: M3 BK 07' Y6 Aero+ bez FAP

Postprzez newuser1 » 19 mar 2017, 12:01

Krystek07 napisał(a):Spróbuj może automape. Mam kilka pytań do CIebie kolego odnośnie radia, odezwe sie na PRIV,

a tak na marginesie czym różnii się 6151 a 6151 W oprócz wejścia na CD ?? Którą wybrać ? Jest jeszcze wersja 6151F http://www.eonon.com/Android-Car-GPS/Ve ... 6151F.html

Raczej tylko brakiem napędu DVD

[
Ostatnio edytowano 31 mar 2017, 07:11 przez newuser1, łącznie edytowano 1 raz
Początkujący
 
Od: 16 mar 2017, 10:36
Posty: 5 (1/0)
Auto: Mazda 3 BK 2008 ROK

Postprzez Krystek07 » 24 mar 2017, 16:35

Dostępna jest najnowsza EONON wersja 7151 z Andkiem 6.0 Marschmalow na pokładzie
Forumowicz
 
Od: 10 gru 2014, 00:43
Posty: 377 (20/5)
Skąd: podkarpacie
Auto: M3 BK 07' Y6 Aero+ bez FAP

Postprzez newuser1 » 30 mar 2017, 14:08

Wie ktoś może który kabelek z Eonona 6151 podpina sie złącza "REMONTE " w zmacniaczu?
Początkujący
 
Od: 16 mar 2017, 10:36
Posty: 5 (1/0)
Auto: Mazda 3 BK 2008 ROK

Postprzez DanielQuattro » 15 cze 2017, 17:41

MalyDzik napisał(a):Specjalne podziekowania dla autora tego poradnika. W mojej mazdzie z 2005r po przerobieniu górnego wyświetlacza
według jego instrukcji wszystko śmiga az miło :) panel multimedialny zamowilem z aliexpress:)

Gdzie można znaleźć tego autora ?? Może by pomógł jeszcze komuś ;)


https://www.facebook.com/quattrosgarage/

Gesendet von iPhone mit Tapatalk Pro
Avatar użytkownika
Forumowicz
 
Od: 24 sie 2014, 22:10
Posty: 412 (11/1)
Skąd: Wiedeń
Auto: Obecnie:Mazda3 BK Z6 '07 Sport Galaxy Grey by Daniel
Poprzednio:
Mazda6 Sport GH L5 '08 Cristal White Pearl by Daniel

Postprzez MatexQ » 23 lip 2017, 13:44

Cześć, zamierzam kupić radyjko GA7151 do mojej mazdy 3 2005r przedlift. Na stronie producenta znalazłem dodatkowo filmik z instrukcją montażu – https://www.youtube.com/watch?v=jZIsormC28A. Czy ktoś z Was – właścicieli mazdy 3 przedlift, którzy montowali radio eonon, stosował się do tego filmu? W szczególności chodzi o krok nr 3. Też lutowaliście kable? czy po prostu po podpięciu wszystko działało?

Pozdrawiam :)
Początkujący
 
Od: 17 cze 2017, 10:29
Posty: 3
Auto: Mazda 3 1.6 CD
Rok produkcji: 2005

Postprzez Krystek07 » 23 lip 2017, 16:26

Wydaje mi się że wszystko powinno działać i kostki powinny pasować plug&play. Też przymierzam się do kupna tego cacka ale wersji GA7151A jest o wiele wydajniejsze od zwykłej wersji sprawdź sobie :) też stałem już przed zamówieniem zwykłego GA7151 ale wstrzymałem sie i dozbieram wiecej kasy bo warto
Forumowicz
 
Od: 10 gru 2014, 00:43
Posty: 377 (20/5)
Skąd: podkarpacie
Auto: M3 BK 07' Y6 Aero+ bez FAP

Postprzez MatexQ » 23 lip 2017, 20:26

Ok sprawdziłem i GA7151A jest wydajniejsze :) Nie widziałem tego bo sprawdzałem na stronie z UK, a tam tego radia nie ma natomiast na eonon.com nie jest dostępne – jest dopiero w przedsprzedaży stąd jego niedostępność :D
Początkujący
 
Od: 17 cze 2017, 10:29
Posty: 3
Auto: Mazda 3 1.6 CD
Rok produkcji: 2005

Postprzez PeeS » 2 sie 2017, 17:11

Witam koledzy. Posiadam mazde 3 mps w bk 2007rok. Kupiłem ostatnio taką stacje
http://allegro.pl/radio-nawigacja-gps-d ... 85412.html

Zamontowalem, sprzedający mówił że da się normalnie korzystać z komputera ale nie widzę tu nic takiego i nie wiem jak z tej nawigacji przełączyć coś na komputerze pokladowym. Sprzedajacy jakiś nierozgarniety, karze mi maile wysyłać i nic nie odpisuje. Telefonicznie mówi że nie jest w stanie mi pomóc. Bardzo bym prosił o pomoc. O co chodzi. Jest jakies rozwiązanie czy po prostu nie będzie mi to działać?
Początkujący
 
Od: 27 sty 2016, 03:12
Posty: 21
Auto: Mazda 3 MPS BL 2009

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 4 gości

Moderator

Moderatorzy 3 / 323