Brak trzeciego światła STOP w klapie

Dział przeznaczony do rozwiązywania wszelkich problemów dotyczących wyposażenia i karoserii. Nie zawiera elementów przenoszenia napędu.

Postprzez kupis99 » 16 sty 2012, 15:08

Koledzy podpowiedzcie proszę gdzie szukać przyczyny, braku trzeciego światła stopu, tego na środku klapy, w Mazdzie 3, wersja sedan.

Kupiłem nową żarówkę, ale niestety dalej nie działa, próbowałem ruszać kablem w miejscu zagięcia, ale to też nic nie daje :(

Co do bezpieczników, to raczej wszystko ok, bo pozostałej światła stopu działają, poradźcie co sprawdzić i jak naprawić to cholerne światło stopu. <płacze>
Właściciel Pięknej M6
Forumowicz

Od: 19 kwi 2008, 16:46
Auto: M6 (hatchback), 2.2 MZR-CD TOP, 2009

Postprzez aRcek » 16 sty 2012, 16:21

Sprawdź dokładnie wszystkie bezpieczniki najpierw (nie tylko do świateł stopu) -bdw. do świateł stopu są dwa. Drugie to styki w kostce lampy mogą być zaśniedziałe, przeczyść je papierem ściernym bądź zeskrob trochę czarny nalot śrubokrętem, mocniejsze żarówki a taką jest żarówka stopu często mogą powodować takie rzeczy.
Obrazek [color=#80BFFF]
Forumowicz

Od: 5 sie 2009, 11:50
Auto: mazda 3 2.0. v8

Postprzez kupis99 » 16 sty 2012, 22:02

bezpieczniki sprawdzę, bo tego nie robiłem, a co do kostki to wygląda ładnie, nie ma czarnego nalotu.

Rozwarłem styki żarówki, bo myślałem, że może nie styka ale dalejnic.
Właściciel Pięknej M6
Forumowicz

Od: 19 kwi 2008, 16:46
Auto: M6 (hatchback), 2.2 MZR-CD TOP, 2009