pozdrawiam
Wygłuszanie bagażnika i nadkoli – robił ktoś ?
1, 2
Witam, nie wiem jak dla Was, ale dla mnie to w mojej madzi jest trochę za głośno, głównie szum powietrza przy prędkościach >110 km/h ostatnio jeździłem trochę volvo v50 teoretycznie tej samej klasy auto, ale jednak dużo mniej słychać w środku i zastanawiam się czy wygłuszenie bagażnika oraz nadkoli nie rozwiążę tego problemu, ponieważ tam jest goła blacha pod tapicerką. Tylko nie wiem za bardzo jak się zabrać za rozbieranie tej tapicerki... Drzwi również mam zamiar wygłuszyć, ale na ich temat znalazłem wątki odnośnie wymiany głośników, przynajmniej przednich
Co o tym sądzicie ? może ktoś już coś takiego robił ? Proszę o jakieś informacje lub sugestie.
pozdrawiam
pozdrawiam
- Od: 19 cze 2011, 12:54
- Auto: Mazda 3 Y6 '05 już bez FAP
Mam kupionego baranka boll-a, maty bitumiczne flex, i maty filcowe.... w najblizszym czasie bede wyciszal bagaznik, nadkola.... jak rozbiore bagaznik i latwo pojdzie, to moze od razu pokusze sie o zdjecie foteli i całą podłogę – zrobie zdjęcia to oczywiście podziele sie doświadczeniami....
No to jak już będziesz tak robił to koniecznie zrób fotorelacje i opisz dokładnie jak robiłeś bo na pewno komuś się to przyda
Ja to myślę na razie nad delikatnym wygłuszeniem drzwi jedynie.
-
2+2=5
- Od: 27 mar 2011, 01:01
- Auto: Vauxhall Vectra SRI
Mazda3 109KM Y6 2004 (była)
Jasne że zrobie... Drzwi oczywiście też zostaną wyciszone, jeszcze kaca po sylwku mam i dziury w myśleniu....
Może od razu zapytam gdzie spinki kupić, bo przy takich operacjach zawsze mam farta że jakaś mi pęknie....albo zatrzaski itp... może jak żona mówi że jestem niedelikatny to faktycznie coś w tym jest:)
Może od razu zapytam gdzie spinki kupić, bo przy takich operacjach zawsze mam farta że jakaś mi pęknie....albo zatrzaski itp... może jak żona mówi że jestem niedelikatny to faktycznie coś w tym jest:)
Akurat w M3 trzeba mieć dużego pecha aby coś połamać, sam rozbierałem już parę razy drzwi i nigdy nic się nie ułamało.
-
2+2=5

Narazie jestem na etapie rozebrania tyłu... niebawem fotorelacja z rozbiórki i wyciszania
to wpadaj, z bialegostoku masz blisko:) maty sie kupi i wylozy, tylko zonie musze powiedziec ze w weekend wyjazd firmowy jest:) w jeden dzien ogarnie sie temat... ja narazie mam wszystko zdemontowane...wylozone same maty.... a i tak jest ciszej.. wiec jak zaloze wszystie plastiki i kanape to bedzie duzo lepiej.koszt? maks 300pln

na tym etapie jestem...
jest dlubania masa
Zapewne jeszcze jakaś izolacja (wygłuszenie), jestem ciekaw jak obszerna będzie fotorelacja 
-
2+2=5
Czekamy czekamy, jeśli możesz, podaj w relacji materiały jakich używałeś i ile tego poszło. Coś czuję, że w ciągu miesiąca pójdę w Twoje ślady. Przy okazji może lekko zdłubię audio 
garaż to luksus wiem coś od tym od jakiegoś czasu 
Elementy wyposażenia prawych drzwi przednich i tylnych https://picasaweb.google.com/1062179878 ... rnika2012#
Sprzedam gumowe osłony progów viewtopic.php?f=5&t=165154&p=2783056#p2783056
Zoom-Zoom [url=http://www.mazdaspeed.pl/forum/viewtopic.php?f=332&t=120521]
Sprzedam gumowe osłony progów viewtopic.php?f=5&t=165154&p=2783056#p2783056
Zoom-Zoom [url=http://www.mazdaspeed.pl/forum/viewtopic.php?f=332&t=120521]

- Od: 21 mar 2008, 21:04
- Auto: Hyundai i40 2.0 2014 kombi
VW Polo 6N 1.0 1999
eks: Mazda3 BK Active 1.6 MZR Z6 2005
eks: Fiat Seicento Young 0.9 1999
To srebrne to taśma dekarska tytan
To zielone to izolacja firmy BOLL z filcem (wg mnie najbardziej skuteczna – ale nie może iść w miejsca gdzie jest wilgoć i woda....
Mam też czarne maty bitumiczne (ale nie kleją się tak dobrze jak taśma dekarska) – dobrze jest jest podgrzać suszarką do włosów...
OFERTA FIRMY BOLL:
http://www.boll.pl/oferta07.html
Udało mi się dogadać z przedstawicielem i w związku, że mam firmę (inna działalność, ale trochę "ubarwiłem" i dostałem rabat jaki dostają dystrybutorzy) mogę kupić produkty bezpośrednio od nich..
Warunek to zamówienie minimum 500zł.....
Także jeśli ktoś byłby zainteresowany to mogę podać ceny – porównacie sobie z tymi z Allegro....
Jeśli chodzi o fotorelację to nie będzie mocno obszerna bo zajęła by bardzo dużo miejsca – będą podstawowe kroki i trochę opisu – myśle że wystarczająco. Generalnie to nie jest ciężki temat, tylko trzeba to robić wolno, z głową i bez nerwów... Nie może być presji czasu... a ja niestety mam:/
To zielone to izolacja firmy BOLL z filcem (wg mnie najbardziej skuteczna – ale nie może iść w miejsca gdzie jest wilgoć i woda....
Mam też czarne maty bitumiczne (ale nie kleją się tak dobrze jak taśma dekarska) – dobrze jest jest podgrzać suszarką do włosów...
OFERTA FIRMY BOLL:
http://www.boll.pl/oferta07.html
Udało mi się dogadać z przedstawicielem i w związku, że mam firmę (inna działalność, ale trochę "ubarwiłem" i dostałem rabat jaki dostają dystrybutorzy) mogę kupić produkty bezpośrednio od nich..
Warunek to zamówienie minimum 500zł.....
Także jeśli ktoś byłby zainteresowany to mogę podać ceny – porównacie sobie z tymi z Allegro....
Jeśli chodzi o fotorelację to nie będzie mocno obszerna bo zajęła by bardzo dużo miejsca – będą podstawowe kroki i trochę opisu – myśle że wystarczająco. Generalnie to nie jest ciężki temat, tylko trzeba to robić wolno, z głową i bez nerwów... Nie może być presji czasu... a ja niestety mam:/
1, 2