mr_t napisał(a):Dziwi mnie, że w samochodzie za ponad 80 tys. światełko w schowki świeci się przez cały czas, bo nie ma wyłącznika, czy też że wycieraczki nie mają regulacji pracy przerywanej.
Każdy ma jakies priorytety. Priorytety Mazdy jak widać nie są zbieżne z Twoimi. Nie ma jednak co tiwerdzić, że inne firmy sa lepsze, bo w każdej łatwo znaleźć coś czego nie ma, a konkurencja posiada.
mr_t napisał(a):Dziwi mnie też brak układu pomiaru ilości oleju – np. ma to cytryna, bo ich silniki biorą olej, więc dali mało dokładną, ale za to informującą o za niskim poziomie oleju kontrolkę
Pomiar poziomu oleju z jego ilością widziałem tylko w Mercedesie. Przydatny bajer, ale nie jest dla mnie najmniejszym powodem do nie/kupowania auta.
W najdroższym C5 za prawie 150kPLN (katalogowo bez upustów) w standardzie nie ma ani szyberdachu ani zestawu głośnowmówiącego BT – w Maździe "6" o blisko 50kPLN tańszej bez problemu znajdziesz ten ostatni dodatek w standardzie... Ten akurat dodatek jest dla mnie istoitny. Na tyle, że żonie kupiłem zestaw o podobnej funkcjonalności...
Nie wiem jak w C5 z systemem monitorowania tyłu pojazdu – w "6" też w najlepszej wersji jest w standardzie. W ww. C5 za pełną skórzaną tapicerkę trzeba zapłacić więcej niż wynosi rabat na ubiegłoroczną wersję. w "6" to standard w najlepszej wersji, a w tańszych dopłata wynosi jakieś 25% tego co w C5...
Zobacz ile w najdroższym Passacie za ponad 150kPLN, kosztuje dopłata za światła przeciwmgielne.
Ta niepotrzebna właściwie wyliczanka, to tylko przykład, że punkt widzenia zależy itd...
mr_t napisał(a):A ad. jakości Mazd ogólnie, to może Maćku nie czytałeś – ale w 2006 wg. czytelników Auto Bild Mazda 6 była drugin najgorszym samochodem na rynku
Nie czytałem. Dopiero z Twojego linku skorzystałem. Odpiwedź mam podówjną:
1. pewnie wliczali w to diesle, więc wyszło jak wyszło
2. na każdą taka statystykę z Mazdą "6" w ogonie znajdę kilka statystyk mówiących coś zupełnie innego...
mr_t napisał(a):Poczytaj co pisze GraPys o komforcie
O komforcie w "6"? Dziękuję za uwagę...
Po Alfie na 16" kółkach, Mazda "6" na 17" wydaje mi się raczej komfortowa...
mr_t napisał(a):I wyżej napisałem że stara Xsara zapewnia więcej komfortu niż nowa 3
Może właśnie dlatego nie miałem dotąd francuskiego auta... Bujany fotel mam w ogrodzie...
mr_t napisał(a):to 2.0 benzyna pod moim butem po 450km jakie ostatnimi 3 dniami przejechałem spaliła mi mniej niż 2.0 diesel mazdy
Wierzę Ci... Też pojadę po bandzie, bo ja z kolei uważam, że "6" to najtańsze auto w swojej klasie. Na dowód moja może kosztować 1PLN...
mr_t napisał(a):Więc to chyba nie jest tak, że tylko mi coś nie pasuje
Razem jest Was już dwóch. Ty i test...