Mazda3 – Wycieraczki przód
do M6 i CXa są Denso H za ok 100zł, ale do 3 nie ma takich w ofercie.... wiec zostają Valeo i Boscha
Ja w tyg kupie VALEO Silencio XTRM VM 300 mam nadzieje ze nie bede narzekał...
Ja w tyg kupie VALEO Silencio XTRM VM 300 mam nadzieje ze nie bede narzekał...
Blumek napisał(a):Odświeżę temat.
Dzisiaj kupiłem te wycieraczki Boscha AeroTwin i od razu po założeniu i spryskaniu szyby, piszczą jak cholera i na dodatek od kierowcy kiepsko zgarniają ok 1,5 cm od góry. Ale dam im jeszcze szansę, niech się "ułożą"
może kupiłeś używane?
ja kupiłem AeroTwin przed jesiennymi deszczami (czyli będą już ze 2 miesiące): zbierają idealnie i ciągle nie wydają żadnego dźwięku
- Od: 7 mar 2010, 20:03
- Auto: m3 sedan, 2005, 1.6b
Cezar83, daj znać jak je kupisz i napisz opinie na forum. Też muszę zmienić przednie wycieraczki. Nie wiem czy Wy też tak macie, ale moje strasznie trą szybę (zero poślizgu). Mam nadzieje, że te valeo będą ok.
- Od: 25 mar 2010, 21:21
- Auto: Mazda 3 1.6 MZ-CD 2005
Blumek napisał(a):grager
Śmiać się czy płakać, w związku z Twoją wypowiedzią ? Pewnie kupiłem używane, bo co mi tam.
jeśli nie zrozumiałeś żartu to płakać;
wycieraczki są bardzo dobre;
może masz podróby? albo nie umiesz założyć wycieraczek na bolec? (tu już nie będę tłumaczył czy śmiać się czy płakać)
nigdy w życiu nie zdarzyło mi się, żeby nowe wycieraczki piszczały od razu po założeniu (nawet no name z marketu), zawsze śmigały cicho tydzień-dwa;
udaj się do ASO z tym problemem
u mnie z tyłu Bosch jest tragiczny odstaje w 50% długości a charczy tragicznie , z przodu też Bosch "padły" załozyłem motgumy i 4 mies jest cacy ,nawet teraz zimą są OK
grager napisał(a):Blumek napisał(a):grager
Śmiać się czy płakać, w związku z Twoją wypowiedzią ? Pewnie kupiłem używane, bo co mi tam.
jeśli nie zrozumiałeś żartu to płakać;
wycieraczki są bardzo dobre;
może masz podróby? albo nie umiesz założyć wycieraczek na bolec? (tu już nie będę tłumaczył czy śmiać się czy płakać)
nigdy w życiu nie zdarzyło mi się, żeby nowe wycieraczki piszczały od razu po założeniu (nawet no name z marketu), zawsze śmigały cicho tydzień-dwa;
udaj się do ASO z tym problemem
Słuchaj no to masz farta ja kupiłem Bosha Twin i po tygodniu zaczeły mi skakac i rysowac szybe dobrze ze jest cos takiego jak gwarancja i mi wymienili na nowe i teraz jest git a co najlepsze sam bosh przysłał mi jakies najnowsze niewiem co to jest ale są bardzo dobrze czyli jednym słowem dziwne produkty u nich tez sie zdarzają a najlepsze jest to ze Bosh wynagradza to klientom
wojtek85 napisał(a):Słuchaj no to masz farta ja kupiłem Bosha Twin i po tygodniu zaczeły mi skakac i rysowac szybe dobrze ze jest cos takiego jak gwarancja i mi wymienili na nowe i teraz jest git a co najlepsze sam bosh przysłał mi jakies najnowsze niewiem co to jest ale są bardzo dobrze czyli jednym słowem dziwne produkty u nich tez sie zdarzają a najlepsze jest to ze Bosh wynagradza to klientom
żebym miał farta to po ostatniej sobocie miałbym ponad 23 miliony na koncie...
mój ojciec też używa boscha od wielu lat i nie ma problemu, w ogóle nikt ze znajomych nie narzekał, więc raczej wy macie pecha...
ale jak sam widzisz – podstawa to kupienie ze sprawdzonego źródła, możesz wtedy dochodzić swoich praw, a jak kupiłeś od gościa pod marketem to zostaje pogodzić się ze wszelkimi niedogodnościami
spokojnie panowie...
podejrzewam, że na zachowanie wycieraczek wpływa też okres jaki upłynął od wyprodukowania, warunki przechowywania... stąd tanie świeże gumy będą lepsze niż zleżałe markowe twiny...
grunt to trafić odpowiednie.. swoją drogą, najistotniejsza z tego wątku wydaje mi się info o podejściu boscha do klienta. I osobiście to mnie bardziej skłania ku tej właśnie firmie.
podejrzewam, że na zachowanie wycieraczek wpływa też okres jaki upłynął od wyprodukowania, warunki przechowywania... stąd tanie świeże gumy będą lepsze niż zleżałe markowe twiny...
grunt to trafić odpowiednie.. swoją drogą, najistotniejsza z tego wątku wydaje mi się info o podejściu boscha do klienta. I osobiście to mnie bardziej skłania ku tej właśnie firmie.
Ja w poprzednim aucie używałem Valeo, również Silencio i było w miarę ok. Do Madzi też chciałem je kupić, ale w miejscu gdzie zwykle zaopatrywałem się za komplet na przód zawołali mi 190 zł. W ASO za komplet oryginalnych Mazdy zapłaciłem130. Są rewelacyjne!
- Od: 4 wrz 2010, 19:50
- Auto: Mazda 3 BK 2.0 MZR
Na moich wycieraczkach nie bylo zadnego firmowego napisu – jedynie mazda.
Tak coś podejrzewałem, bo u mnie na fabrycznych tez nic nie ma
no ale moze na drugi montaż juz sprzedaja firmówki jakiegos producenta dlatego zapytalem.
na drugi montaż też idą te z napisem.
rok temu wymieniałem przy okazji przeglądu w ASO i dali "mazda".
Wytrzymały ponad rok bez problemu, ostatnio zaczynają trochę skrzeczeć – pojeżdżą do stycznia, przed wyjazdem w alpy pewnie zmienię – porównam cenę ori i boscha i zobaczę co wezmę.
rok temu wymieniałem przy okazji przeglądu w ASO i dali "mazda".
Wytrzymały ponad rok bez problemu, ostatnio zaczynają trochę skrzeczeć – pojeżdżą do stycznia, przed wyjazdem w alpy pewnie zmienię – porównam cenę ori i boscha i zobaczę co wezmę.
w 100% polecam Bosh AeroTwin ... super zbieraja i cisza jak makiem zasial ... u siebie juz mam ponad 4 miesiace i poprostu rewelka