Demontaż bagażnika, wyciszenie/ wygłuszenie bagażnika nadkoli drzwi...
marcin255 czekam z niecierpliwością na opinie.
Ja mam zamiar w tym roku powalczyć z bagażnikiem i wszystkimi drzwiami, więc powoli zaczynam się rozglądać czym by tu wygłuszyć i twoja opcja wydaję się dość ciekawa. Pomimo tego, że filc jest czymś zaimpregnowany nie dawałbym go na blachę zewnętrzną w drzwiach. W drzwi wrzuciłbym np: STP SILVER o którym wspomniał kolega wyżej.
Ja mam zamiar w tym roku powalczyć z bagażnikiem i wszystkimi drzwiami, więc powoli zaczynam się rozglądać czym by tu wygłuszyć i twoja opcja wydaję się dość ciekawa. Pomimo tego, że filc jest czymś zaimpregnowany nie dawałbym go na blachę zewnętrzną w drzwiach. W drzwi wrzuciłbym np: STP SILVER o którym wspomniał kolega wyżej.
W takim razie ok 
Brakło mi maty – kupiłem 2x 15cmx10 m , muszę jedna dokupić i maty z filcem ( dwie poszły na półkę)
w sumie trzy taśmy dekarskie i z 10 mat filcowych pójdzie
w sumie trzy taśmy dekarskie i z 10 mat filcowych pójdzie
Jak wygląda sprawa wygłuszenia pod siedzeniami z tyłu ? Jak tam damy matę z filcem nie ma problemu przykręcić siedziska na swoje miejsce ? A co z samą klapą bagażnika, wygłusza się czy nie bardzo ?
W wersji sedan również klapę się wygłusza ?
W wersji sedan również klapę się wygłusza ?
Ostatnio edytowano 9 kwi 2013, 18:49 przez Maverick07, łącznie edytowano 1 raz
I ja dodam od siebie trzy gorsze odnośnie wygłuszania M3. Fotorelacje tu zamieszczone bardzo mi pomogły przede wszystkim z wymontowaniem wszystkich gratów z bagażnika i kanapy z oparciami – dzięki
. Jeśli chodzi o materiały, to ja do wygłuszenia zastosowałem maty STP Silver (są bardzo plastyczne, super się formują i co ważne nie trzeba ich podgrzewać, tylko ta cena... ale jakoś to przełknąłem) i na to filc przylepny. Całość prac rozłożyłem sobie na trzy dni.
I. dzień – rozebranie bagażnika, wymontowanie drugiego rzędu siedzeń, a następnie odkurzanie i czyszczenie rozpuszczalnikiem ekstrakcyjnym.
II. dzień – wyklejanie całości matami STP Silver.
III. dzień – nakładanie filcu przylepnego i skręcenie wszystkiego do kupy.
O efektach akustycznych nie mogę się na razie wypowiedzieć, bo właśnie skończyłem i jeszcze nie miałem okazji się przejechać. Ale jestem przekonany, że warto
W poprzednim aucie również wygłuszałem bagażnik, nadkola, itd. przy czym użyłem samych mat, bez filcu i efekt był bardziej niż zadowalający.

I. dzień – rozebranie bagażnika, wymontowanie drugiego rzędu siedzeń, a następnie odkurzanie i czyszczenie rozpuszczalnikiem ekstrakcyjnym.
II. dzień – wyklejanie całości matami STP Silver.
III. dzień – nakładanie filcu przylepnego i skręcenie wszystkiego do kupy.
O efektach akustycznych nie mogę się na razie wypowiedzieć, bo właśnie skończyłem i jeszcze nie miałem okazji się przejechać. Ale jestem przekonany, że warto
A ja doloze swoje 5gr. Nie uzywajcie filcu. Można kupić gabke akustyczna która nie chlonie wody. Filc jak nasiaknie to później gnije... A prędzej czy później nasiaknie :/ ja użyłem mat STP Silver i STP Gold na blachę by wytlumic drgania blach a na to gabke jest firma na allegro z częstochowy która zajmuje sie tylko wytlumianiem i ma w dobrych cenach takie produkty. Można pojechać zobaczyć lub zadzwonić. Kolesie znają sie na rzeczy 
Wysyłane z mojego HTC One S za pomocą Tapatalk 2
- Od: 25 kwi 2012, 18:27
- Auto: 323f 2,5 BA V6 KL '96
BooNi3 napisał(a):A ja doloze swoje 5gr. Nie uzywajcie filcu. Można kupić gabke akustyczna która nie chlonie wody. Filc jak nasiaknie to później gnije... A prędzej czy później nasiaknie :/ ja użyłem mat STP Silver i STP Gold na blachę by wytlumic drgania blach a na to gabke jest firma na allegro z częstochowy która zajmuje sie tylko wytlumianiem i ma w dobrych cenach takie produkty. Można pojechać zobaczyć lub zadzwonić. Kolesie znają sie na rzeczy
to fakt sam od nich brałem maty mają róże rodzaje zajmują się też wygłuszaniem sal nagraniowych,
Panowie to może jakiś link 
Moje dziewczyny: Kasia Agatka Alinka exMazda3 BK i Mazda6 GL
Dzisiaj przeprowadziłem operację pt wygłuszanie drzwi i wymiana głośników z przodu.
Do tego użyłem mat STP silver oraz pianki kauczukowej. Głośniki jakie zamontowałem to Blaupunkt GTX 572 SC, wybrałem je dlatego, że na papierze schodzą niżej od wcześniej wspomnianych Alpine.
Wynik: nawet wygłuszone drzwi z nowymi głośnikami mają gorszy bas od standardowych (podobno bardzo kiepskich) papierówek, wysokie są lepsze. Mam nadzieje, że głośniczki po wygrzaniu zaczną grać lepiej.
Poprawiło się wyciszenia auta i teraz drzwi zamykają się prawie jak w S klasie
Jak pogoda pozwoli za tydzień robię taką operację z tylnymi drzwiami.
Do tego użyłem mat STP silver oraz pianki kauczukowej. Głośniki jakie zamontowałem to Blaupunkt GTX 572 SC, wybrałem je dlatego, że na papierze schodzą niżej od wcześniej wspomnianych Alpine.
Wynik: nawet wygłuszone drzwi z nowymi głośnikami mają gorszy bas od standardowych (podobno bardzo kiepskich) papierówek, wysokie są lepsze. Mam nadzieje, że głośniczki po wygrzaniu zaczną grać lepiej.
Poprawiło się wyciszenia auta i teraz drzwi zamykają się prawie jak w S klasie
Jak pogoda pozwoli za tydzień robię taką operację z tylnymi drzwiami.
- Od: 19 cze 2011, 12:54
- Auto: Mazda 3 Y6 '05 już bez FAP
Jak szukasz głośników z dobrym głębokim basem to proponuje ci GŁOŚNIKI HERTZ DCX 570.3 5x7" 120W
Mam je zamontowane pod seryjne radio w przednich jak i tylnych drzwiach . Różnica ogromna . Bas jest tak wyraźny i głęboki że pomimo wygłuszenia i podokręcania wszystkich śrób w drzwiach i samym boczku oraz zlepienia silikonem dekarskim wszystkich elementów luźnych typu klipsy zaczepy kołki w samym boczku to boczek momentami wpada w rezonans i jest wrażenie że to problem z głośnikiem od naprawde dobrego basu. Pozdrawiam
Mam je zamontowane pod seryjne radio w przednich jak i tylnych drzwiach . Różnica ogromna . Bas jest tak wyraźny i głęboki że pomimo wygłuszenia i podokręcania wszystkich śrób w drzwiach i samym boczku oraz zlepienia silikonem dekarskim wszystkich elementów luźnych typu klipsy zaczepy kołki w samym boczku to boczek momentami wpada w rezonans i jest wrażenie że to problem z głośnikiem od naprawde dobrego basu. Pozdrawiam
- Od: 15 lis 2012, 23:51
- Auto: mazda 3 sedan 1.6 Z6 BK 2005r
Marcis napisał(a):ale pianka wilgoć wciąga, więc nie wiem czy to dobrze.
ale tu mowa o piankach typowych do CA a nie zwykłej