Mazda 3 BK Hatchback – Problem brudnego tyłka = chlapacze
Zadzwonilem dzisiaj do ASO Mazdy Anndora w Krakowie w sprawie chlapaczy. Cena za komplet mnie zszokowala! Uwaga podaje cene... 500 zl (przod 250 zl tyl 250 zl). Poki co ciezko bedzie z ich zakupem
.
Na alledrogo ori za 190
przód:
http://allegro.pl/chlapacz-chlapacze-kp ... 61728.html
tył:
http://allegro.pl/chlapacz-chlapacze-kp ... 62296.html
przód:

tył:

MOJA MAZDA
http://www.mazdaspeed.pl/forum/viewtopic.php?f=332&t=111631
http://www.mazdaspeed.pl/forum/viewtopic.php?f=332&t=111631
Faktycznie te ceny sa juz bardziej przystepne a tak nawiasem piszac korzystal ktos z Was z tej promocji ktora teraz ma Mazda? Rozne rzeczy w punktach ASO niby 25% taniej. A dlaczego napisalem niby to moze innym razem
. Jednak w tej kwestii malo jest powodow do usmiechu.
Faktycznie te ceny sa juz bardziej przystepne a tak nawiasem piszac korzystal ktos z Was z tej promocji ktora teraz ma Mazda? Rozne rzeczy w punktach ASO niby 25% taniej. A dlaczego napisalem niby to moze innym razem
. Jednak w tej kwestii malo jest powodow do usmiechu.
misziek taka cena to prawie w sam raz
. Bez tych chlapaczy jest na prawde kiepsko. Nie moge sie przyzwyczaic bo nigdy nie mialem do czynienia z samochodem wlasnie bez chlapaczy i poki co prawie zawsze ogladam zasyfione auto.
Zadzwonilem wczoraj do ASO zapytac o cene chlapaczy w promocji ktora trwa do konca lutego i wiecie co... gosc mnie po prostu zszokowal
. Powiedzial ze promocja nie dotyczy akurat chlapaczy do Mazdy 3. Do innych samochodow Mazdy tak ale akurat do naszych trojek nie. Krew czlowieka moze zalac bo na stronie glownej firmy pisze jak byk ze promocja obowiazuje wszystkie modele Mazdy. Nie wiem czy mu wierzyc czy nie. Nie zdazylem jeszcze zweryfikowac jego nowiny. Zastanawiam sie czy nie napisac maila do Mazdy Polska.
talk_about85 napisał(a):Zadzwonilem wczoraj do ASO zapytac o cene chlapaczy w promocji ktora trwa do konca lutego i wiecie co... gosc mnie po prostu zszokowal. Powiedzial ze promocja nie dotyczy akurat chlapaczy do Mazdy 3. Do innych samochodow Mazdy tak ale akurat do naszych trojek nie. Krew czlowieka moze zalac bo na stronie glownej firmy pisze jak byk ze promocja obowiazuje wszystkie modele Mazdy. Nie wiem czy mu wierzyc czy nie. Nie zdazylem jeszcze zweryfikowac jego nowiny. Zastanawiam sie czy nie napisac maila do Mazdy Polska.
To podobna sytuacja do mojej, tyle, że ja pytałem o wycieraczki przedniej szyby.
W kilku ASO mówili 116,50zł na komplet (prawa i lewa), a w Częstochowie 116,50zł za sztukę.
Pytałem czy poważnie za sztukę? Tak za sztukę.
Wszystko w temacie
Dominooo napisał(a):To podobna sytuacja do mojej, tyle, że ja pytałem o wycieraczki przedniej szyby.
W kilku ASO mówili 116,50zł na komplet (prawa i lewa), a w Częstochowie 116,50zł za sztukę.
Pytałem czy poważnie za sztukę? Tak za sztukę.
Wszystko w temacie
To niemożliwe, przecież obie wycieraczki (lewa i prawa) sprzedawane są razem, w jednym opakowaniu, jako komplet. Sam kupowałem w grudniu za te 116,50.
sztuka =kompletDominooo napisał(a):Pytałem czy poważnie za sztukę?
marcin255 napisał(a):sztuka =kompletDominooo napisał(a):Pytałem czy poważnie za sztukę?
Ale nie w Częstochowie.
Wyraźnie zapytałem czy komplet czy sztuka bo byłem zaskoczony, więc Pan stwierdził, że sztuka.
Obojętnie, prawa czy lewa. Za obie wyszłoby ponad 200pln. Koniec.
Wracajac do tematu chlapaczy jesli ktos ma taki problem jak ja mialem (mialem ale juz nie mam bo kupilem
) to niech skorzysta z Zimowej oferty specjalnej ktora trwa jeszcze kilka dni bo do konca lutego. Po interwencji w Mazdzie Polska okazalo sie ze ta promocja obowiazuje jednak nasze M3 i ASO do ktorego pojechalem sprzedalo mi chlapacze po cenie promocyjnej. Za komplet (przod i tyl) zaplacilem 306 zl. To niewiele zwazywszy ze podczas pierwszej rozmowy telefonicznej sprzedawca powiedzial o kwocie 500 zl. Tak wiec jesli macie jakis problem cenowy np. kreca ze promocja nie obowiazuje na Mazdy 3 albo na jakis konkretny produkt sprawdzcie to "u gory" a potem ewentualnie oni skontaktuja sie z wybranym przez Was ASO. Ja tak zrobilem i poskutkowalo. Nie wiem czy chcieli zedrzec ze mnie kase czy byla to po prostu zwykla niewiedza pracownika. Teraz pozostaje mi jedynie zamontowanie chlapaczy. Nie zrobilem tego w serwisie a teraz musze czekac na wolny termin u mechanika.
arjot ja mam dwie lewe rece do takich robot
. Nie chce czegos spieprzyc.
Panowie, tak na marginesie to temat ciągłego naciągania nas przez ASO jest już irytujący. Czy te firmy wszystkie się zmówiły, czy to jest permanentna niewiedza – nie wiem co gorsze ?
Ciągle coś jest inaczej, ciagle czegoś nie wiedzą, ciągle trzeba im mówić jak powinni zrobić!!!
Wydaję mi sie, że należałoby zebrać te wszystkie informację i których ASO dotyczą i poniformować Mazdę Polska o "uczciwości" je dealerów.
Ciągle coś jest inaczej, ciagle czegoś nie wiedzą, ciągle trzeba im mówić jak powinni zrobić!!!
Wydaję mi sie, że należałoby zebrać te wszystkie informację i których ASO dotyczą i poniformować Mazdę Polska o "uczciwości" je dealerów.
" normalna " cena to 2 x 190 zł.talk_about85 napisał(a):Za komplet (przod i tyl) zaplacilem 306 zl