Światła do jazdy dziennej LED – dyskusja
adimas10 piękne auto w NAJŁADNIEJSZYM kolorze
Tylko te podkładki pod tablicę jakieś takie ... nieklubowe
Co do LEDów poczekam z oceną jak się więcej fotek pojawi. Do mnie coraz bardziej przemawia opcja zaproponowana przez cbra odnośnie świateł drogowych na 30%...

Tylko te podkładki pod tablicę jakieś takie ... nieklubowe

Co do LEDów poczekam z oceną jak się więcej fotek pojawi. Do mnie coraz bardziej przemawia opcja zaproponowana przez cbra odnośnie świateł drogowych na 30%...
Moje dziewczyny: Kasia Agatka Alinka exMazda3 BK i Mazda6 GL
Grzegorz K napisał(a):@Iga a jak z trwałością żarówek w Mondeo przy zastosowaniu tego modułu
Jeździłem na tym jakieś 3 miesiące, jak przyszła późna jesień wyjąłem moduł, żarówki świeciły nadal. Jak pisałem, jeździłem na Osram Night Breaker, więc światło było bielsze, niż w zwykłych H7 na obniżonej mocy.
- Od: 10 kwi 2012, 09:53
- Auto: Mazda 3 BK 2007 1.6 CD Aktiv Sport
W sumie nie wygląda to źle.
A to co zainteresowało moją żonę to to, dlaczego masz wyłożony podjazd płytami betonowymi typu Meba (zboczenie zawodowe z pracy)
A to co zainteresowało moją żonę to to, dlaczego masz wyłożony podjazd płytami betonowymi typu Meba (zboczenie zawodowe z pracy)
wg mnie szału nie ma. Może i swoją rolę spełnia ale jeśli chodzi o estetykę ogólną to pozostawia trochę do życzenia.
Nie zrozum mnie źle nie mówię o montażu i podłączeniu ale o tym jak to na aucie wygląda.
Nie zrozum mnie źle nie mówię o montażu i podłączeniu ale o tym jak to na aucie wygląda.
Grzegorz K napisał(a):W sumie nie wygląda to źle.
Płyty zostały położone w celu oszczędności na kostce
Seraf napisał(a):wg mnie szału nie ma. Może i swoją rolę spełnia ale jeśli chodzi o estetykę ogólną to pozostawia trochę do życzenia.

- Od: 26 mar 2012, 14:19
- Auto: Mazda 3 BK 2.0 LF Top '05 HB
szkoda tylko ,ze odległości są nieprzepisowe , między soba nie maja 60 cm i od obrysu jest więcej niż 40 cm
od wew. krawędzi lamp led masz 60 cm i od obrysu błotnika 40 ?
Od wewnętrznej krawędzi lamp jest 60 cm z małym hakiem, szukałem specjalnie najkrótszych możliwych pasków, co do obrysu mierzyłem na oko więc ciężko stwierdzić przez kształt zderzaka, ale tak jak mówie były to wartości 39-41, bedę w domu to postaram się to zmierzyć jakoś profesjonalniej.
adimas10 napisał(a): szukałem specjalnie najkrótszych możliwych pasków,
ale każdy ma powierzchnię 25 cm ?
Tak, szerokość 125mm, wysokość 23mm. Są to LEDy Philipsa z homologacją. Jedyny problem to faktycznie może być delikatna niezgodność odległości od obrysu, ale tak jak mówiłem wcześniej jest ona ciężka do zmierzenia, bez kątownika nie da rady tego zmierzyć dokładnie.
no to fajnie , moje philipsy trochę miały ponad 40 cm od obrysu
cbr napisał(a):Z nudów wstępnie rozrysowałem sobie to i zwymiarowałem w pracy jako tako i wychodzi lipnie jak tylko może być
Można pomyśleć jeszcze nad takim czymś.http://allegro.pl/swiatla-dzienne-modul ... 51256.html
Napisał do gości, gdyż ta opcja mocno mnie zainteresowała. Otrzymałem odpowiedź:
Nie ma żadnych zakłócen . Tylko czy tam sa oddzielne zarowki na drogowe? jezeli tak to jedyna istotna inf. jest co jest podane na zarowke przy wylaczonych swiatlach. Dwie masy? masa sama? plus sam? musi Pan sprawdzic bo niestety nie mielismy okazji mazdy 3 mierzyc.
Czy ktoś wie co powinienem odpisać, bo za cholerę nie wiem co oni do mnie piszą ...
Co ciekawe odkąd przeczytałem tę ofertę zobaczyłem sporo samochodów w okolicy używających podobnych rozwiązań. I coraz bardziej to do mnie przemawia.
Tez zauważyłem sporo BMW i Audi, jednak przed zdecydowaniem się na takie rozwiązanie musiałbym pogadać z kimś w temacie...
co do tego zapytania, musisz multimetrem sprawdzić co jest podawane na złączach żarówki od świateł drogowych przy wyłączonych światłach. (silnik chyba może być wyłączony, ale musi być przekręcona stacyjka).
co do tego zapytania, musisz multimetrem sprawdzić co jest podawane na złączach żarówki od świateł drogowych przy wyłączonych światłach. (silnik chyba może być wyłączony, ale musi być przekręcona stacyjka).
A czy ktoś czytający moje wypociny posiada takowe urządzenie i umie się nim posługiwać
Bo mnie niestety brak jednego i drugiego. W przyszłym tygodniu planuję wymianę oleju, może tam mi pomogą.
Ja swoją drogą widuję same VW...
Ja swoją drogą widuję same VW...