Kontrolki Mazda 3 BK
1, 2
Witam kolego,mam identyczną sytuację jak Ty,oraz identyczny silnik.Rozebrałem kiedyś kokpit i dostałem się do diód, są bardzo malutkie i przulutowane na stałe,dioda sprawdzona,sprawna,a mimo to check nie świeci wogóle, komp błędy zapisuje,fap usunąłem ,fachowiec ingerował w sterownik, ale check nie świecił już przed kastracją,może jakaś wadliwa seria poszła w świat i nam się przytrafiła,podaj Vin,może mamy zbliżone
Ja po prostu co jakiś czas podpinam elm-a i obserwuję co boli Madzię na szczęście błędów jest baaardzo mało,tylko o przepalonej świecy uparcie komp mnie informuje.
No widzisz, to faktycznie podobna sytuacja. Niby silnik wchodzi mi w tryb serwisowy. Kiedyś jeździłem trochę w korku na rezerwie, zalałem jakieś paliwo na stacji i faktycznie auto straciło totalnie moc, obroty były ograniczone itd, ale potem już było OK. Mnie bardzo zastanawia czemu nie widzę tej diody a resztę widzę bardzo wyraźnie.
Dzisiaj elmem sprawdzę. Btw jakiego elma używasz + jaki soft na kompa? Każdym mogę skasować błąd, czy raczej tylko odczyt?
Podam Ci VIN na priv
Dzisiaj elmem sprawdzę. Btw jakiego elma używasz + jaki soft na kompa? Każdym mogę skasować błąd, czy raczej tylko odczyt?
Podam Ci VIN na priv
Używam elm 327 na kablu usb a program do odczytu to ForScan do ściągnięcia za free,można nim również kasowac błędy.
Ale jaja,nasze VIN-y są prawie identyczne mój kończy się 146,a kolegi 170 i mamy identyczny problem z brakiem kontrolki check, może jakaś partia aut miała taki problem??? Co Wy na to?
Ale jaja,nasze VIN-y są prawie identyczne mój kończy się 146,a kolegi 170 i mamy identyczny problem z brakiem kontrolki check, może jakaś partia aut miała taki problem??? Co Wy na to?
Podepne się pod temat. Rozumiem że w 3bk nie występuje kontrolka zwana popularnie "śnieżynka" która pojawialaby sie przy ujemnych temperatutach?

Ta kontrolka była tylko w bogatszych wersjach wyposażenia, zawsze z czujnikiem zmierzchu

Ja śnieżynki nie doszukalem sie. Nawet nic nie pika ani nic nie mryga w sytuacji kiedy temperatura spada bliżej zera.
-
Moderator "3BK" -Paweł
- Od: 26 paź 2008, 10:23
- Auto: Mazda3 BK
była: 1,6 Y6 109KM 12.2006
jest: 2.0 LF 150KM 06.2008
pawcio1017 napisał(a):Ta kontrolka była tylko w bogatszych wersjach wyposażenia, zawsze z czujnikiem zmierzchu
Nie zawsze z czujnikiem zmierzchu. Kontrolka swiatel mijania w naszym modelu ma zwiazek z zegarami Optitron zapamietajcie
1, 2