Pomoc w identyfikacji nieznanego urządzenia
1, 2
Czyli masz automatyczny włącznik świateł i dodatkowe odcięcie zapłonu ?
Przedstawiciel regionalny VOTUM SA
TAK JEST!!!! To jest dokładnie to! Wielkie dzięki!
i właśnie zauważyłem, że światła załączają mi się automatycznie po przekręceniu kluczyka niezależnie od tego, w jakiej pozycji jest włącznik świateł. Już myślałem, ze mam coś nie teges ze światłami
Ale nigdy bym nie wpadł, by powiązać te dwie rzeczy. Widać Austriacy to zapominalski naród skoro montowali coś takiego w autach mając przecież czujnik zmierzchu
Czyli jeden problem rozwiązany. Teraz pozostało jeszcze rozszyfrowanie do czego służy opisywany przycisk 

W innym samochodzie miałem założony podobny moduł i był z niego wyprowadzony przycisk który umożliwiał jego wyłączenie, wtedy światła działały normalnie z włącznika świateł. Może u Ciebie też tak jest??
To teraz jeszcze porób zdjęcia co gdzie masz powpinane strona namierzona i fotorelacja... może komuś się przyda, albo będzie chciał założyć taki bajer
Oddam 2 czujniki ABS
Szpilki do kół
Ozonowanie samochodów i pomieszczeń.
Szpilki do kół
Ozonowanie samochodów i pomieszczeń.
Na razie wszystko mam poskładane ale przy najbliższej okazji postaram się porobić fotki o ile dojdę w jaki sposób poprowadzone są wszystkie kable. Po pracy sprawdzę czy przyciśnięcie włącznika rzeczywiście uruchomi mi światła
Dopisano 3 lut 2014, 22:03:
Niestety zero reakcji po naciśnięciu przycisku...
Dopisano 3 lut 2014, 22:03:
Niestety zero reakcji po naciśnięciu przycisku...

1, 2