Wystrzelone airbagi

Dział przeznaczony do rozwiązywania wszelkich problemów dotyczących wyposażenia i karoserii. Nie zawiera elementów przenoszenia napędu.

Postprzez Neron-ek » 1 maja 2011, 09:54

przemas* napisał(a):Ty kolego nie bądź taki tajemniczy skoro odpowiadasz na pytania, tylko odpowiadaj sensownie. Bo na zapytanie jak wymienić żarówkę też mogę odpowiedzieć "wymaga to trochę doświadczenia".

Skoro w moich wypowiedziach nie widzisz nic sensownego to w takim razie niepotrzebnie się udzielam.

Nie trzeba być geniuszem żeby sprawdzić, że auto miało rozbebeszoną całą deskę rozdzielczą. Wystarczy trochę poszperać i wszystko widać, tylko trzeba wiedzieć jak powinno być bo tylko w tedy można coś zauważyć (niepasujące elementy konsoli, malowana deska rozdzielcza, uszkodzone markery śrub mocowania poduszek, aż po smarkanie lutownicą w sterowniku). I to jest według mnie doświadczenie.

Jeszcze jedno, skoro pouczasz innych to jakie konkrety według ciebie niesie twoja wypowiedź?
Oczywiście zaznaczam, iż jest to pytanie retoryczne i nie wymaga odpowiedzi.
Forumowicz

Od: 22 lut 2009, 19:33
Auto: Mazda3 2.3 2006
Mazda6 3.0 V6 2007
Mazda6 2.3 2007

Postprzez talk_about85 » 3 gru 2011, 16:23

Podepne sie tutaj z moim pytaniem. Nie jestem znawca tematow mechanicznych wiec moze napiszecie jak sprawdzic czy w danym aucie mogly byc w przeszlosci wystrzelone poduszki powietrzne. Czy wizualnie tez mozna to zauwazyc? Chyba najwazniejsze jak sprawdzic czy one aby sa tam gdzie byc powinny? Pytam z ciekawosci bo jak sie czyta ze po wypadkach zeby obnizyc koszty napraw nie wklada sie nowych poduch to az ciarki przechodza.
Forumowicz

Od: 31 gru 2010, 23:59
Auto: Mazda3 BK HB 1.6 MZ-CD 2007