Panel multimedialny dedykowany do Mazdy 3 BK
Tak czytam cały wątek i mam jeszcze kilka pytań. Otóż mam M3 z 2004r i chciałbym zmienić radio na eonon d5151. Mam wyświetlacz podłączony bezpośrednio do radia i żeby wyświetlało temperaturę z klimy musiałbym przerobić na wersję z dodatkową wtyczką w instalacji i zgodnie z instrukcją dimitri1811 i podłączyć wyświetlacz po lifcie. Po podłączeniu oryginalnego radia po lifcie z kompem będę miał wszystko na wyświetlaczu a po podłączeniu np eonon d5151 tylko informacje z klimy. Tak, czy się mylę? Jeśli tak to dlaczego w autach po lifcie po wstawieniu eonon d5151 mamy wszystko na wyświetlaczu, włącznie z kompem? Jeśli napisałem coś nie tak to proszę poprawić.
I jeszcze dwa pytanka (kolega dimitri1811 chyba będzie tu najbardziej zorientowany):
1. Czy koniecznie trzeba użyć wyświetlacza po lifcie do przeróbki?
2. Czy sterowanie z kierownicy działa z eonon d5151 przed liftem?
I jeszcze dwa pytanka (kolega dimitri1811 chyba będzie tu najbardziej zorientowany):
1. Czy koniecznie trzeba użyć wyświetlacza po lifcie do przeróbki?
2. Czy sterowanie z kierownicy działa z eonon d5151 przed liftem?
- Od: 3 sty 2013, 20:55
mam pytanie czy Madzi 6 tak samo to działa
Chciałbym do Madzi 6 2004 podłączyć radio (cały panel i wyświetlacz z kabelkiem z wersji po lifcie) proszę o pomoc
-
M6-USA
Mam radyjko eonon D5102. Podłączyłam do niego kamerkę cofania eonon a115p. Obraz z kamerki włącza się dopiero po wejściu w funkcję AUX. Z tego co się orientuję to powinien włączać się automatycznie, po wrzuceniu wstecznego. Kable podłączone są do świateł cofania. Wie ktoś może dlaczego tak się dzieję? Może trzeba zamienić jakieś kabelki?
-
kamaaa
Niestety, próbowałam do wszystkich wtyczek ale dalej nie działa. Zielonej nawet nie mam
Czy może to być wina kamery?
-
kamaaa
Dziwne, wszystkie wtyczki sprawdzałałeś? Raczej to nie jest wina kamery jeśli działa pod AUX, kurczę mam d5151 i tam w menu trzeba było też włączyć opcję kamery, może u Ciebie też trzeba włączyć ją w panelu?
Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka
Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka
Tak myślałam, żeby zobaczyć w ustawieniach. Niestety stacja była zamontowana już w samochodzie, kiedy go kupiłam. Żeby wejść w ustawienia trzeba podać hasło, które prawdopodobnie zostało zmienione przez poprzedniego właściciela, ponieważ kody, które znalazłam w internecie nie działają
-
kamaaa
kamaaa napisał(a):Żeby wejść w ustawienia trzeba podać hasło, które prawdopodobnie zostało zmienione przez poprzedniego właściciela,
Spróbuj zrobić reset. Na panelu powinien być mały otwór ( z opisem RST )w który trzeba włożyć spinacz na 5 sek.
Witam wszystkich , jestem nowy na forum.
Mam pytanie odnośnie działania radia eonon d5151 w mazdach z 2004 bez systemu bose czy są jakieś problemy, poczytałem opinie z zagranicznych stron na których są opisywane różne problemy z tym radiem.Zastanawiam się nad kupnem i nie wiem czy warto.
Pozdrawiam
Mam pytanie odnośnie działania radia eonon d5151 w mazdach z 2004 bez systemu bose czy są jakieś problemy, poczytałem opinie z zagranicznych stron na których są opisywane różne problemy z tym radiem.Zastanawiam się nad kupnem i nie wiem czy warto.
Pozdrawiam
-
sekar
a jam mam pytanie jak te stacje odbierają u was kanały radiowe bo u mnie to masakra gubi w trasie i ciężko cos złapać przełożyłem na próbe fabryczne i działa rewelacyjnie czy wzmacniacz antenowy cos da w tym temacie 
Mam Mazdę 3 z 2005r 1.6 benzyna. Chce założyć czyjniki parkowania z tyłu i wymienić radio.
Jest możliwość podłączenia czujników parkowania pod panel multimedialny aby to właśnie na tym panelu były pokazywane odległości od przedmiotów?
Jakie radio (panel multimedialny) proponujecie, polecacie aby działał również komputer.
Jeszcze radia nie wyciągałem ale mam wersję przed liftingiem.
Jest możliwość podłączenia czujników parkowania pod panel multimedialny aby to właśnie na tym panelu były pokazywane odległości od przedmiotów?
Jakie radio (panel multimedialny) proponujecie, polecacie aby działał również komputer.
-
djamin
djamin napisał(a):Jakie radio (panel multimedialny) proponujecie, polecacie aby działał również komputer.
Żeby komp działał to tylko (podobno) w wersjach po liftowych
Jak coś kamerkę można pod taki panel zamontować.
Szkoda stracić komputer pokładowy a z drugiej strony nie mieć radia które odtwarza z usb czy karty sd to trochę lipa. Jest może jakieś rozwiązanie tej sytuacji?
-
djamin
Ciekawe rozwiązanie, myślę że z tego skorzystam
Nie będzie problemów z podłączeniem tego urządzenia?
Chodzi mi o to czy występują różne rodzaje radia fabrycznego?
Ma ktoś z Was takie urządzenie zamontowane i jak się sprawdza?
Dzięki tomek-waw
Dzięki tomek-waw
-
djamin
djamin napisał(a):Ciekawe rozwiązanie, myślę że z tego skorzystam![]()
Dzięki tomek-waw
Dużo osób ma (ja także) wszystko jest ok montaż kilka minut. Jest temat z tym związany.