Panel multimedialny dedykowany do Mazdy 3 BK
Dorzuć proszę zdjęcia tego radyjka.
Pozdrawiam lukaszm
Pozdrawiam lukaszm
Elementy wyposażenia prawych drzwi przednich i tylnych https://picasaweb.google.com/1062179878 ... rnika2012#
Sprzedam gumowe osłony progów viewtopic.php?f=5&t=165154&p=2783056#p2783056
Zoom-Zoom [url=http://www.mazdaspeed.pl/forum/viewtopic.php?f=332&t=120521]
Sprzedam gumowe osłony progów viewtopic.php?f=5&t=165154&p=2783056#p2783056
Zoom-Zoom [url=http://www.mazdaspeed.pl/forum/viewtopic.php?f=332&t=120521]

- Od: 21 mar 2008, 21:04
- Auto: Hyundai i40 2.0 2014 kombi
VW Polo 6N 1.0 1999
eks: Mazda3 BK Active 1.6 MZR Z6 2005
eks: Fiat Seicento Young 0.9 1999
Na stronie gdzie sprzedawane jest radio, widać iż podłączone jest do mazdy z 2004 i o dziwo jakoś lcd dziala tylko pytanie czy ktoś nie pokombinował cieżko znaleźć informacje sam posiadam ten rocznik a skusiłbym się na nie. Tylko gdybym wiedzial iż wszystko działa jak powinno ze wzgledu że nie kosztuje ono ze 300zł tylko wiecej 
- Od: 4 wrz 2012, 22:19
- Auto: Mazda 3, 1.6 r.04
webaster napisał(a):Poniższy opis dotyczy radia Eonon D5151
dziekujemy autorowi za tak dopracowana opinie... lecz bez zdjec z montazu i dzialanie, to mnie wcale nie przekonuje...
W czym niby jest ten sprzet najlepszy?
Obecnie wiele firm oferuje stacje medialne te dedykowane... i jest w czym wybierac...
Moze, po krotkim opisie i zdjecieach, kazdy sam osoadzi co jest dobre i co mu pasuje
Arkana , Captur , Mii
byly: 323, Tribute, M6, M2, M5, Toledo, Mii, Rapid...
Mam samochód z 2005, z tego co wyczytałem do radia w moim przypadku wiązka powinna iść do radia a u mnie się rozdwaja i idzie do wyświetlacza i do radia. Czy to znaczy że ewentualna stacja multimedialna będzie działać i wyświetlacz też będzie pokazywał wszystkie dane ?
krzysM3BK napisał(a):Czy to znaczy że ewentualna stacja multimedialna będzie działać i wyświetlacz też będzie pokazywał wszystkie dane ?
Nie koniecznie. Są osoby ( chyba jedna ) u której ponoć działają wszystkie funkcje wyświetlacza łącznie ze spalaniem, dystans itp...
U mnie jednak tych danych nie idzie wydobyć na wyświetlaczu.
Być może żółte rączki od roku poczyniły jakieś postępy i obecnie sprzedawane "kombajny" już będą to obsługiwać.
Hehe tą osobą chyba jestem ja
jak już wcześniej wspominałem tutaj na forum u mnie działa wszystko. Sterowanie z kierownicy, wyświetlacz, komputer pokładowy itd. W wolnej chwili postaram się nagrać jakiś filmik to tu wrzucę. Mam mazdę z 2006 po lifcie z (osobną wiązką do wyświetlacza)
- Od: 23 wrz 2011, 13:02
tomek-waw napisał(a):U mnie jednak tych danych nie idzie wydobyć na wyświetlaczu.
a to by nie pomoglo?

viewtopic.php?f=470&t=158728&view=unread#unread
Arkana , Captur , Mii
Witam,
zastanawiam się nad kupnem panelu multimedialnego i myślę nad :
Import :
http://www.eonon.com/Car-GPS/Specific-C ... D5151.html
Allegro :
http://allegro.pl/eonon-mazda-3-2004-20 ... 92349.html
http://allegro.pl/nawigacja-dvd-tvhd-ma ... 71478.html
Różnica w cenie jest kolosalna, ale pytanie czy importując jest jakaś szansa żebym to kupił na FV a potem wrzucił w koszty firmy/zamortyzował ?
To jest tylko dodatkowe pytanie ... głównym pytaniem jest to, że dzisiaj rano wydłubałem radio żeby sprawdzić jak u mnie idą te kable ... wersja przed liftowa mojej Madzi
i takie cudo mam w bebechach :

I pytanie czy muszę kombinować z tym wyświetlaczem z wersji po lifcie żeby działał mi komputer pokładowy, temperatura klimatyzacji ? Nawet bym przeżył jakby te "stare radio" zostało gdzieś zainstalowane pod siedzeniem, a tylko dwa guziki = clock i info były gdzieś dorobione ? Chyba, że bardziej sie opłaca sam LCD z wersji po Lifcie wmontować
?
Chciałem dokupić do tego zestawu jeszcze kamerę cofania i czujniki parkowania zainstalować wszystko na raz (webaster napisał w poście z 12.06.2013 = (...) Podłączyłem też czujniki cofania i tylną kamerkę. Zastosowałem do tego specjalną centralkę, która umożliwia zintegrowanie kamerki z czujnikami (koszt ok 30$). Dzięki temu, obraz z kamerki i odległość od przeszkody z czujników jest miksowana i jednocześnie wyświetlana na ekranie radia po włączeniu biegu wstecznego (...) ).
Może moglibyście polecić jakiegoś magika który mógłby mi to wszystko ogarnąć, nawet dojechać mogę do niego jakby mi to wszystko zrobił w ciągu jednego dnia – a jakby wystawił FV to w ogóle byłoby rewelacyjnie
!
Proszę bardzo o pomoc
zastanawiam się nad kupnem panelu multimedialnego i myślę nad :
Import :
http://www.eonon.com/Car-GPS/Specific-C ... D5151.html
Allegro :

Różnica w cenie jest kolosalna, ale pytanie czy importując jest jakaś szansa żebym to kupił na FV a potem wrzucił w koszty firmy/zamortyzował ?
To jest tylko dodatkowe pytanie ... głównym pytaniem jest to, że dzisiaj rano wydłubałem radio żeby sprawdzić jak u mnie idą te kable ... wersja przed liftowa mojej Madzi
i takie cudo mam w bebechach :

I pytanie czy muszę kombinować z tym wyświetlaczem z wersji po lifcie żeby działał mi komputer pokładowy, temperatura klimatyzacji ? Nawet bym przeżył jakby te "stare radio" zostało gdzieś zainstalowane pod siedzeniem, a tylko dwa guziki = clock i info były gdzieś dorobione ? Chyba, że bardziej sie opłaca sam LCD z wersji po Lifcie wmontować
Chciałem dokupić do tego zestawu jeszcze kamerę cofania i czujniki parkowania zainstalować wszystko na raz (webaster napisał w poście z 12.06.2013 = (...) Podłączyłem też czujniki cofania i tylną kamerkę. Zastosowałem do tego specjalną centralkę, która umożliwia zintegrowanie kamerki z czujnikami (koszt ok 30$). Dzięki temu, obraz z kamerki i odległość od przeszkody z czujników jest miksowana i jednocześnie wyświetlana na ekranie radia po włączeniu biegu wstecznego (...) ).
Może moglibyście polecić jakiegoś magika który mógłby mi to wszystko ogarnąć, nawet dojechać mogę do niego jakby mi to wszystko zrobił w ciągu jednego dnia – a jakby wystawił FV to w ogóle byłoby rewelacyjnie

Proszę bardzo o pomoc
- Od: 26 kwi 2012, 13:50
- Auto: Mazda3 BK 2.0 LF '06 Top Sport – Hatchback
Wygląda radio jak wersja poliftowa.
Musiał byś mieć handel zagraniczny wpisany w profil firmy.
Kupując na allegro możesz od razu odliczyć VAT.
Kamerkę cofania podłączysz bez żadnego kombinowania pod te w/w radia i będziesz miał na wyświetlaczu. Czujniki cofania to odrębny temat i montujesz je jako osobny element nie podłączając do DVD.
sotomiak napisał(a):ale pytanie czy importując jest jakaś szansa żebym to kupił na FV a potem wrzucił w koszty firmy/zamortyzował ?
Musiał byś mieć handel zagraniczny wpisany w profil firmy.
Kupując na allegro możesz od razu odliczyć VAT.
Kamerkę cofania podłączysz bez żadnego kombinowania pod te w/w radia i będziesz miał na wyświetlaczu. Czujniki cofania to odrębny temat i montujesz je jako osobny element nie podłączając do DVD.
Czyli mam rozumieć, że jest duża szansa że wszystko będzie mi działało jak kupie w/w radia ? bez kombinowania
? [wyświetlacz LCD z komputerem i klima ; przyciski z kierownicy ?]
A Ty miałeś właśnie takie podłączenie w radiu i po podłączeniu takiej nawigacji wszystko Ci działa
?
To jak podłączone jest radio które nie ma takiej możliwości ?
A to nie można tak zrobić , żeby była kamerka + 8 czujników (4 przód + 4 tył) i żeby to wszystko się wyświetlało na tym ekranie
A którędy poprowadzić kabel od kamerki do nawigacji
?
A Ty miałeś właśnie takie podłączenie w radiu i po podłączeniu takiej nawigacji wszystko Ci działa
To jak podłączone jest radio które nie ma takiej możliwości ?
A to nie można tak zrobić , żeby była kamerka + 8 czujników (4 przód + 4 tył) i żeby to wszystko się wyświetlało na tym ekranie
A którędy poprowadzić kabel od kamerki do nawigacji
Prawdopodobnie wszystko będzie działać. Nie wiem tylko jak z komputerem.
Ja mam takie podłączenie i mi działa.
Z wyświetlacza kabel idzie do radia a nie tak jak w naszym przypadku do wiązki.
Jest dedykowana kamerka do mazdy 3 w której nic nie trzeba przerabiać. Montuje się ją tam gdzie podświetlenie tablicy rejestracyjnej. Jak jest z tymi czujnikami z przodu to nie wiem.
A i jeszcze jedno. Teraz jest już urządzenie z systemem Android więc takie Ci wlasnie polecam
Wysłane z mojego GT-I9100 za pomocą Tapatalk 4
Ja mam takie podłączenie i mi działa.
Z wyświetlacza kabel idzie do radia a nie tak jak w naszym przypadku do wiązki.
Jest dedykowana kamerka do mazdy 3 w której nic nie trzeba przerabiać. Montuje się ją tam gdzie podświetlenie tablicy rejestracyjnej. Jak jest z tymi czujnikami z przodu to nie wiem.
A i jeszcze jedno. Teraz jest już urządzenie z systemem Android więc takie Ci wlasnie polecam
Luka5z88 ale z jakiego roku masz auto
Z tego co mi wiadomo auta sprzed liftu słabo działają z tymi kombajnami, tryby kompa raczej działać nie będą.
Moje dziewczyny: Kasia Agatka Alinka exMazda3 BK i Mazda6 GL
Grzegorz K napisał(a):Z tego co mi wiadomo auta sprzed liftu słabo działają z tymi kombajnami, tryby kompa raczej działać nie będą.
Tutaj racja.
Ja w poprzedniej wypowiedzi zasugerowałem się mylnie podłączeniem wyświetlacza.
Jeśli jest on podłączony nie z pod wiązki radia to będzie działać opcja komputer.
W tym przypadku jednak, jest to z wiązki więc lipa.

a ja Wam powiem, że ja mam auto z 2005 roku z wiązka kabli jak na załączonym obrazku kolegi sotomiak i... wszystko działa: komputer (spalanie, zasięg, spalanie chwilowe), na wyświetlaczu pięknie wyświetla się wszystko to co śmiga w stacji eonon, pięknie odlicza czas utworów – generalnie wszystko hula jak należy. Stację D5151 POLECAM!
Jedyna trudność przy montażu – pochowanie kabli znajdujących się za stacja. Mało miejsca a kabli jest naprawde sporo.
Jedyna trudność przy montażu – pochowanie kabli znajdujących się za stacja. Mało miejsca a kabli jest naprawde sporo.
- Od: 20 lut 2012, 16:53
- Auto: Mazda 3 BK 1.6 '05 Diesel
133KM 300NM by V-Tech
Ja mam 2006 i też wszystko mi działało tak samo jeszcze jakieś 2 miesiące temu ale coś się popsulo. Nie wyświetla mi kompa, stacji i nie odlicza czasu. Klima i zegarek działa normalnie. Wygląda na to jak by radio straciło kontakt z wyswietlaczem
Hej,
do Luka5z88 :
która to jest ta kamerka, jest na allegro czy na stronie producenta Eonon
Pewnie tam będę zamawiał ...
Najlepiej byłoby przed zakupem sprawdzić czy działa coś takiego na Eonon D5151 albo ten na systemie android o którym wspominał Luka5z88 ...
do Luka5z88 :
która to jest ta kamerka, jest na allegro czy na stronie producenta Eonon
Który to jest model??
do ghadzik :
Bo już dostałem zawirowania....ma ktoś zdjęcia jak wygląda opcja przy której to będzie działać a opcja jak nie będzie działać
a ja Wam powiem, że ja mam auto z 2005 roku z wiązka kabli jak na załączonym obrazku kolegi sotomiak i... wszystko działa: komputer (spalanie, zasięg, spalanie chwilowe), na wyświetlaczu pięknie wyświetla się wszystko to co śmiga w stacji eonon, pięknie odlicza czas utworów – generalnie wszystko hula jak należy. Stację D5151 POLECAM!
Najlepiej byłoby przed zakupem sprawdzić czy działa coś takiego na Eonon D5151 albo ten na systemie android o którym wspominał Luka5z88 ...
Wynika z tego co panowie piszecie, że auta po małym lifcie (chyba lipiec 2005) mają już inaczej pociągnięte wiazki kabli z wyświetlacza (nie do radia tylko z jego pominięciem) i jeśli stacja bedzie miała taką opcję to obsłuży górny wyświetlacz i tryby komputera...
Moje dziewczyny: Kasia Agatka Alinka exMazda3 BK i Mazda6 GL