Filtr kabinowy – Dyskusja / Wymiana. Videorelacja strona: 4
- Od: 14 lut 2010, 23:14
- Auto: Mazda 3 1.6 (BK MZ-CD)'05 Sedan
Dobrze, że nie musisz w "bratnim" Focusie wymienić żarówki bo musiałbyś rozebrać pół przodu i wymontować lampę
.
Za drugim razem wymiana filtra jest juz prosta.
Za drugim razem wymiana filtra jest juz prosta.
viewtopic.php?f=114&t=99236
trochę tam opisałem, za wymianę z zakupem filtra zapłaciłem w Zielonej Górze 100zł
trochę tam opisałem, za wymianę z zakupem filtra zapłaciłem w Zielonej Górze 100zł
- Od: 8 maja 2010, 00:52
- Auto: Mazda 3 2.0 A/T 150 KM
No wymieniałem wszystkie filtry, czy strasznie, trzeba sporo rozkręcać, ktoś wpadł na głupi pomysł żeby umieścić filtr w takim miejscu
musisz ściągnąć tą listwę z przodu zresztą zobacz sam tutaj masz linka opis i obrazki:
http://www.mazda3forums.com/index.php?topic=96166.0
Tylko tak się teraz zastanawiam, czy ty nie będziesz miał jak ja po prawej tylko gdzieś przy kierownicy ... ? Najlepiej poszukaj masz na zdjęciach gdzie szukać. Jak tam nie będzie to znaczy że masz gdzieś przy kierownicy w podobnym miejscu, ale stawiam 80% że masz tak samo tylko po lewej
http://www.mazda3forums.com/index.php?topic=96166.0
Tylko tak się teraz zastanawiam, czy ty nie będziesz miał jak ja po prawej tylko gdzieś przy kierownicy ... ? Najlepiej poszukaj masz na zdjęciach gdzie szukać. Jak tam nie będzie to znaczy że masz gdzieś przy kierownicy w podobnym miejscu, ale stawiam 80% że masz tak samo tylko po lewej
- Od: 12 lip 2010, 10:05
- Auto: Mazda 3 benzyna ;)
Gdzieś ktoś pisał, że w wersji z kierownicą po prawej jest zdecydowanie lepszy dostęp do tego filtra.
Problem z filtrem jest podobno tylko w wersjach z kierownicą po lewej.
Japońce przecież jeżdżą po lewej stronie (jak angole).
Problem z filtrem jest podobno tylko w wersjach z kierownicą po lewej.
Japońce przecież jeżdżą po lewej stronie (jak angole).
Pozdrawiam
- Od: 15 lis 2008, 22:04
- Auto: Mazda 3 1.6 MZ-CD
Zakończyłem własnie wymianę filtra który znajduje się po lewej stronie troszkę gimnastyki jest z wymiana ale się uporałem dostęp jest taki sam jak i po prawej stronie wszystkie czynności są takie same zdjęcie pulki bezpiecznikowy odkręcenie blachy i filtr jest wsio robi się to samo jak po prawej
- Od: 3 kwi 2009, 22:11
- Auto: Mazda 3 TS 2006
Mazda 5 sport 2.0 benzyna
Witam.
Wymieniłem filtr kabinowy, nawet gładko poszło. Popełniłem jeden błąd, nie odłączyłem akumulatora przed wypięciem kości z szyny bezpieczników
Efekt, nie gaśnie mi kontrolka otwartych drzwi i wewnętrzne światła. Odłączenie na chwilę akumulatora nic nie zmieniło.
Pomóżcie proszę, bo nie wiem co dalej.
Wymieniłem filtr kabinowy, nawet gładko poszło. Popełniłem jeden błąd, nie odłączyłem akumulatora przed wypięciem kości z szyny bezpieczników

Pomóżcie proszę, bo nie wiem co dalej.
- Od: 8 sie 2008, 12:51
- Auto: Mazda 3