Witam!
Chciałbym wymienić radio w swojej madzi, istnieje dla mnie tylko jeden problem. Co będzie z przyciskiem info, oraz przyciskiem zegara, które są zamocowane przy radiu fabrycznym.
Robił ktoś takie coś, by komputer pokładowy działał?
Przycisk INFO przy zmianie radia fabrycznego
Strona 1 z 1
Szkopuł w tym, że nawet jeśli autor wątku wstawi Eonon'a to straci wyświetlacz w części dotyczącej komputera pokładowego, bo z opisu wynika, iż ma przedlifta. W tej kwestii jak dobrze wiemy bez przeróbki instalacji się nie obejdzie.
Polecam lekturę tego wątku.
Polecam lekturę tego wątku.
-
Maciek
- Od: 17 sie 2013, 20:33
- Auto: JEST
Mazda6 GJ Sky-G 2.5 '14 SkyPassion
BYŁA
Mazda3 1.6 BK MZ-CD '05
doladnei tak,
przed lift traci mozliwosc wyswietlania informacji z komputera, gdzies jednak czytalem ze jest chyba jedna wersja "radia" ktora ma taka mozliwosc.
przed lift traci mozliwosc wyswietlania informacji z komputera, gdzies jednak czytalem ze jest chyba jedna wersja "radia" ktora ma taka mozliwosc.
- Od: 10 sty 2013, 13:17
- Auto: Była:
Mazda 3 BK Y6 ‘07 1.6
Mazda 3 BL R2 '10 2.2
Mazda MX-5 NC '08 2.0
Jest:
MPS BL3 '13 2.3
Zakupiłem taki zestaw:
http://allegro.pl/radio-nawigacja-gps-mazda-3-2003-09-2gb-kamera-i7088269450.html?snapshot=MjAxNy0xMi0xMlQxNDoxNjozNS43NjdaO2J1eWVyOzIxNzI5MjJiODFkMmRlYWY3NDk4NTYwZjljOTg2ZDI0Y2Y3N2RkNTY3YzQ1YmMzZWM5ZTdjZDhkOGJiNmE3ZjI%3D
Zamontowałem i jestem MEGA zadowolony
W zestawie jest adapter CAN- działa sterowanie z kierownicy, zakupiłem wyświetlacz od polifta.
Lutownica, kostka, kilka kabelków i po 30 minutach wyświetlacz działa! komputerem pokładowym sterujemy z wyświetlacza.
Kamera cofania- też banał dobrze podpiąć.
Jeżeli ktoś chciałby zamienić radio, a nie wie jak się za to zabrać to służę pomocą

W zestawie jest adapter CAN- działa sterowanie z kierownicy, zakupiłem wyświetlacz od polifta.
Lutownica, kostka, kilka kabelków i po 30 minutach wyświetlacz działa! komputerem pokładowym sterujemy z wyświetlacza.
Jeżeli ktoś chciałby zamienić radio, a nie wie jak się za to zabrać to służę pomocą
- Od: 14 cze 2017, 20:13
- Auto: Mazda 3 2.0 150KM 2004
Mazda CX-5 2.5 GTR AWD 2019
Norreca napisał(a):doladnei tak,
czyli jak mam radio przedliftowe z przyciskami "set" i tape/md" i chciałbym zmienić na radio by było "info" i "media" to mi takie radio nie podejdzie? chodzi o to że w tych po liftach wyświetlacz jest podpinany osobno czy o coś innego?
- Od: 11 lut 2018, 02:00
- Auto: Mazda 3 BK 1.6 2003r.
Wciskasz i przytrzymujesz 5s przycisk MODE i strzałkami góra, dół (nad mode) sterujesz wszystkim
Tylko przypominam, radio musi mieć adapter can
Oczywiście sterowanie radiem z kierownicy działa normalnie, dopiero po przytrzymaniu przycisku wchodzą ustawienia
Oczywiście sterowanie radiem z kierownicy działa normalnie, dopiero po przytrzymaniu przycisku wchodzą ustawienia
- Od: 14 cze 2017, 20:13
- Auto: Mazda 3 2.0 150KM 2004
Mazda CX-5 2.5 GTR AWD 2019
aro_baku napisał(a):czyli jak mam radio przedliftowe z przyciskami "set" i tape/md" i chciałbym zmienić na radio by było "info" i "media" to mi takie radio nie podejdzie? chodzi o to że w tych po liftach wyświetlacz jest podpinany osobno czy o coś innego?
Jeżeli chcesz podłączyć radio poliftowe w przedlficie to tutaj jest poradnik jak to zrobić:
viewtopic.php?f=470&t=158728
dudus140 napisał(a):Wciskasz i przytrzymujesz 5s przycisk MODE i strzałkami góra, dół (nad mode) sterujesz wszystkim
Kolego dudus140 lub ktoś kto będzie wiedział mam pytanko, czy jeśli kupię adapter can i zamontuje z niefabrycznym radiem to on sam sobie uaktywnia ten patent z przytrzymaniem mode na kierownicy i będę miał na wyswietlaczu spalanie itd. Czy muszę coś jeszcze przelutowywac?
Kupiłem radio i wyświetlacz chyba z polifta z przyciskiem media w celu zrobienia aux-a i podłączyłem go w przedlifcie z 2004r. dokładając kostkę do wyświetlacza której przewody wpiąłem w główna wiązke od radia. Wszystko fajnie działa ale niestety radio nie ma przycisku info tylko set... I nie mogę wyświetlić teraz spalania itd.
Więc rozumiem że mam wyjścia dwa
1. Kupić radio z przyciskiem media oraz info i mieć i aux i info.
2. Wstawić niefabryczne radio (ktorych mam kilka) i zakupić adapter can i on sam sprawi że po wciśnięcie mode na 5 sek wyswietli się spalanie itd.
- Od: 11 lip 2014, 13:14
- Auto: Mazda 323F Sportive 2001r. 2.0 131KM
dudus140 napisał(a):Zakupiłem taki zestaw:http://allegro.pl/radio-nawigacja-gps-mazda-3-2003-09-2gb-kamera-i7088269450.html?snapshot=MjAxNy0xMi0xMlQxNDoxNjozNS43NjdaO2J1eWVyOzIxNzI5MjJiODFkMmRlYWY3NDk4NTYwZjljOTg2ZDI0Y2Y3N2RkNTY3YzQ1YmMzZWM5ZTdjZDhkOGJiNmE3ZjI%3D
Witam.
Kupiłem radio z wyświetlaczem, dvd, navi, z modułem canbus. Auto mam z 2004 więc dokupiłem wyświetlacz z polifta. Teraz pytanie jak to połączyć? Masz może jakiś schemat, instrukcję czy coś w tym stylu?
Pozdrawiam.
Paweł.
Strona 1 z 1