Witam.
Ostatnio znajomy sprowadził mi Mazde z nawigacja.
Problem jest taki, że jest tam niemiecka mapa a polski w ogóle nie widać i mam sama strzałkę.
W schowku mam czytnik DVD który jak się domyślam jest właśnie od tej nawigacji i stad pytanie. Skąd ściągnąć lub jak zaktualizować te mapę?? Szczerze jeszcze nie zaglądałem dokładnie jak ta płytka wygląda ani nie oglądałem na kompie z braku czasu. Jest możliwość jakoś odpalić polską mapę??
Mazda 3 2005 nawigacja
Strona 1 z 1
To nawigacja fabryczna czy jakiś "przeszczep"?
Jeśli to pierwsze, to będzie ciężko (ale nie że niemożliwe) i raczej szedłbym w wymianę na tablet z windą, jeśli druga opcja to jeśli nie znasz modelu to wrzuć jakieś zdjęcie poglądowo, to będziemy myśleć.
Jeśli to pierwsze, to będzie ciężko (ale nie że niemożliwe) i raczej szedłbym w wymianę na tablet z windą, jeśli druga opcja to jeśli nie znasz modelu to wrzuć jakieś zdjęcie poglądowo, to będziemy myśleć.
-
Maciek
- Od: 17 sie 2013, 20:33
- Auto: JEST
Mazda6 GJ Sky-G 2.5 '14 SkyPassion
BYŁA
Mazda3 1.6 BK MZ-CD '05
Czyli fabryczna, w Polsce będzie ciężko o mapy, więc aktualnie masz gustowny zegarek. W UK mapy są z przed 12 lat, o aktualne jest bardzo ciężko, sama Mazda uk woła 200 funtów za całą Europę z 2012.
A nie ma jakiegoś sposobu ściągnięcia z internetu nowych map i nowego programu czy to tylko odczytuje jedna wersję z tej płyty i koniec?
A co do zegarka to nawet nie wiem o co chodzi bo tam nie cykalem nic jeszcze. Hmm będę musiał chyba głębiej w internet zajrzeć i poszukać jakoś.
Co jak bym miał np jakąś nawigację nagrana na płytę typu automapa. To mi odczyta? Zepsuje się? Czy nic po prostu nie wyświetli.
A co do zegarka to nawet nie wiem o co chodzi bo tam nie cykalem nic jeszcze. Hmm będę musiał chyba głębiej w internet zajrzeć i poszukać jakoś.
Co jak bym miał np jakąś nawigację nagrana na płytę typu automapa. To mi odczyta? Zepsuje się? Czy nic po prostu nie wyświetli.
Nie odczyta, z gustownym zegarkiem chodzi o to że nawigacja już jest mocno zoutdatowana i aktualnych map już nie dostaniesz, najlepsze co możesz zrobić to przerobić ją wstawiając tablet na Androidzie w miejsce ekranu, jest o tym sporo na forum
- Od: 11 sie 2015, 16:38
- Auto: Mazda 3 2.0 BK 2005
expell napisał(a):Nie odczyta, z gustownym zegarkiem chodzi o to że nawigacja już jest mocno zoutdatowana i aktualnych map już nie dostaniesz, najlepsze co możesz zrobić to przerobić ją wstawiając tablet na Androidzie w miejsce ekranu, jest o tym sporo na forum
Miałem na myśli to, że w prawym górnym rogu zawsze wyświetla godzinę. Ale wracając do tematu, to przekopałem wszystkie bardziej i mniej legalne serwisy i nigdzie nie znalazłem map nawet na samą zachodnią Europę. O especially z tabletem myślałem, ale za dużo grzebania – trzeba zostawić całą elektronikę za ekranem, żeby działała winda.
Strona 1 z 1