Problemy z zakloceniami w radiu
Strona 1 z 1
Witam forumowiczow. Sprawa wygląda tak, mam zamontowana zmieniarke yatour i do tego mam podłączony tablet przez kabel jack i dodatkowo ladowanie tabletu z zapalniczk(ładowarka oryginalna samsung) . Cholera mnie bierze jak slysze jakies dziwne zakłócenia w głosnikach(zakłócenia są juz na wylączonym silniku)... Przy wiekszej glosnosci jest coraz gorzej. Dalem filtr przeciwzaklóceniowy przed zapalniczka i nie pomoglo. Jak podłacze samego pendriva pod zmieniarke to jest ok. Nie wiem jak ogarnac ten tablet(galaxy tab 4) aby nie robil mi tych zakócen. Prosze o pomoc 
- Od: 23 lut 2013, 14:50
- Auto: Mazda 3 (BK) 1.6 MZ-CD 2004 r.
a z inną ładowarką? albo jak w ogóle odłączysz ładowanie to też??
Z inna ladowarka to samo. A jak odłącze to nie ma zakłóceń. Jedyną drogą co udalo mi sie uniknać zakłoceń to dla testu podlączylem tablet pod ladowarke sieciowa 230v i w radiu cichutko
. Podłączylem tez zasilanie bezposrednio z akumulatora tez bylo ok ale jak odpalilem silnik to bylo znowu to samo.
Bylem u jakiegos kolesia co serwis prowadzi ze cb radiami w Brodnicy i powiedzial ze raczej nie da sie tych zakłócen usunąć. Ale nie poddaje sie, moze jakis forumowicz cos doradzi .

Bylem u jakiegos kolesia co serwis prowadzi ze cb radiami w Brodnicy i powiedzial ze raczej nie da sie tych zakłócen usunąć. Ale nie poddaje sie, moze jakis forumowicz cos doradzi .
- Od: 23 lut 2013, 14:50
- Auto: Mazda 3 (BK) 1.6 MZ-CD 2004 r.
Też nie mogłem z tym dojść ładu. Mnie zaczęło działać w miarę do zaakceptowania na 5 ładowarce, którą próbowałem (oryginalne Nokia, Motorola jakieś dwie chińskie i podróbka HTC). Na niektórych ładowarkach mało, że szumi to mogę wyszukać radio marja i ze 2 inne stacje z najmocniejszym sygnałem wystarczy, że ją odłączę i od razu znajduje się kilkadziesiąt stacji. Wiec radzę popróbować z innymi ładowarkami, co dziwne czasem lepiej działa na jakimś chińczyku noname niż oryginalnej ładowarce znanej firmy.
Strona 1 z 1