Częstotliwość pracy wycieraczek Mazda 3

Dział przeznaczony do rozwiązywania wszelkich problemów dotyczących wyposażenia i karoserii. Nie zawiera elementów przenoszenia napędu.

Postprzez Bull_Byk » 3 kwi 2014, 10:41

Witam,

Przepraszam, że zakładam nowy temat ale w szybkich pytaniach nie moge napisać postu, wiem że temat był już wielokrotnie wałkowany ale prezyjnej informacji co do Mazdy 3 nie udało mi się znaleźć (może nieumiejętnie szukam)

Otoz chodzi mi o prace wycieraczek, a w zasadzie regulacje częstotliwości ich pracy.

W maździe 3 z tego co wiem są 2 wersje:
1) jest tylko tryb int, który no własnie nikt nie wspominał jak czesto wycieraczka przeciera szybe – czy jest to 1 raz na 10 sekund czy 50 sekund tego nie udalo mi sie ustalic
2) wersja z automatyczną regulacja ktora w zasadzie okresla nie czestotliwosc a szybkosc (czyli rozumiem ze silnik wycieraczki pracuje szybciej lub wolniej?!?) i jest to sprzezone z czujnikiem deszczu.

No i teraz pytanie jako zupelnego laika, który na dniach planuje zakupic Madzie 3 po lifcie 2006-2009 (hatchback). Szukajac informacji na temat mozliwosci ustawienia czestotliwości znalazlem informacje o możliwosc wymiany przełącznika wycieraczek w wersji bez czujnika deszczu na przelacznik z Mazdy 6 jak na zdjęciu:
http://d.moto.gratka.pl/auto/7400/ogl/1 ... 94_A_N.jpg

I teraz pytania, bo watek dotyczyl jak pamietam Mazdy 323.
1) Czy w Mazdzie 3 da się taki manewr wykonac? To znaczy ten przelacznik z mazdy 6 będzie pasował?
2) Czy będzie działał jak oryginalny tyle ze pozwoli na regulacje częstotliwości, a przy okazji czy jest coś na co warto zwracać uwagę (widziałem przełączniki z Angielskiej wersji Mazdy, czy nie sa pozamieniane piny itp.)

Z góry dziękuje za odpowiedź

P.S.
Jeśli umieściłem w złym dziale/temacie to proszę o wyrozumiałość administratorów
Początkujący

Od: 2 kwi 2014, 09:51
Auto: Mazda 3 BK 2.0 Aero

Postprzez ezg_siwy » 25 lip 2017, 10:29

Sorry za wykpo, ale udało Ci się z tym coś zrobić?
Forumowicz

Od: 22 lip 2014, 11:58
Auto: Mazda 3 Kintaro