Mazda 3 przod lift
Strona 1 z 1
Witam,
mam taki oto problem, zakupiłem powypadkowa mazde3 z uszkodzonym przodem, wydawalo by sie ze nie ma tragedii ale zaczely sie problemy.
W dowodzie jest auto z 2006r natomiast wszystkie czesci z wyposazenia i zewnetrzny wyglad sugeraja ze jest to auto z 2008r poliftowa wersja.
Auto posiada podgrzewane fotele miedzy innymi i swiatla halogenowe(podluzne) tak jak na zalczonym zdjeciu( 2 roznice ktore zauwazylem w ofertach wystawionych aut)
Czy moge zalozyc przod z przed liftowej wersji czy musi byc dokladnie ta wersja ktora posiadam??
No i ktora wersje dokaldnie posiadam, jak ja ustalic bez papierow ani vinu. Vin tez jest z 2006roku.
Bylbym wdzieczny za jakies wskazowki.
mam taki oto problem, zakupiłem powypadkowa mazde3 z uszkodzonym przodem, wydawalo by sie ze nie ma tragedii ale zaczely sie problemy.
W dowodzie jest auto z 2006r natomiast wszystkie czesci z wyposazenia i zewnetrzny wyglad sugeraja ze jest to auto z 2008r poliftowa wersja.
Auto posiada podgrzewane fotele miedzy innymi i swiatla halogenowe(podluzne) tak jak na zalczonym zdjeciu( 2 roznice ktore zauwazylem w ofertach wystawionych aut)
Czy moge zalozyc przod z przed liftowej wersji czy musi byc dokladnie ta wersja ktora posiadam??
No i ktora wersje dokaldnie posiadam, jak ja ustalic bez papierow ani vinu. Vin tez jest z 2006roku.
Bylbym wdzieczny za jakies wskazowki.
Widać że ktoś tu zmieniał, bo np lampy tył ledy masz z wersji top sport. Może ktoś wcześniej miał przygodę i robił lub wymieniał. rok 2006 jest poliftowy jak coś i czy założysz przed 2006 rokiem czy po będzie pasować, tylko musi być od hatchbacka, od sedana nic nie pasuje.
No dobrze, a zakladajac ze byla to wersja top sport, bo z tego co zauwazylem to i podrzewane siedzenia i ksztalt przeciwgielnych swiatel z przodu to wlasnie w wersji sport wystepowaly, nie wiem czy wylacznie.
Ale, zalozmy ze kupie angola z 2005r 1.6 i przeloze caly przod lacznie ze skrzynka bezpiecznikow i kostakmi itp itp to nie bedzie problemu, byle byl hatchback, dobrze rozumiem??? I jesli bedzie przed liftem to tez mi sie uda go poskladac??
Ale, zalozmy ze kupie angola z 2005r 1.6 i przeloze caly przod lacznie ze skrzynka bezpiecznikow i kostakmi itp itp to nie bedzie problemu, byle byl hatchback, dobrze rozumiem??? I jesli bedzie przed liftem to tez mi sie uda go poskladac??
2008 to napewno nie jest.. ogonie części karoserii są plug'n'play wiec do każdej madzi możesz włożyć czesci liftowe grill był przed liftowy z tego co widzę, czy aby na pewno była to wersja liftowa to wielki znak zapytania zrób możne zdjęcia jakie masz zegary.. wtedy będzie wiadomo jaka to wersja.. choć i tak w 100% nie będziesz tak naprawdę pewny jaka to wersja
dayo napisał(a):grill był przed liftowy z tego co widzę
A moim zdaniem nie ma opcji, aby do tego zderzaka podszedł grill przed liftowy – zamontować się da, ale nie domknie się maska, albo zderzak pod jej naporem zjedzie ze ślizgów z uwagi na żeberko w zderzaku.

To jest polift po przejściach raczej
-
Maciek
- Od: 17 sie 2013, 20:33
- Auto: JEST
Mazda6 GJ Sky-G 2.5 '14 SkyPassion
BYŁA
Mazda3 1.6 BK MZ-CD '05
dzieki wielkie za wskazowki wszystkim
Ogolnie rzecz biorac jesli kupie hatchbacka i przeloze kompletny przod to nie bedzie problemu ze spasowaniem bo tego sie boje najbardziej i nie ma wiekszego znaczenia czy bedzie to po czy przed lftem mazda??
Ogolnie rzecz biorac jesli kupie hatchbacka i przeloze kompletny przod to nie bedzie problemu ze spasowaniem bo tego sie boje najbardziej i nie ma wiekszego znaczenia czy bedzie to po czy przed lftem mazda??
Przedwczoraj jak czytalem ten temat to wstepnie zalozylem ze zdrowo namieszane ale teraz na spokojnie sadze ze wcale niekoniecznie. Wrzuc zdjecia ze srodka to tez sporo wyjasni.
hmm, szukasz środka Piano Black (2007-2008)? Przecież na dobrą sprawę środek też może być namieszany, na tyle że ciężko będzie odróżnić polift od "ostatnich wypustów"
Wszystko zależy jak się ktoś "postarał". Jeśli egzemplarz jest z drugiego półrocza 2006 to nie problem zrobić ulepa, który zamydli całkowicie obraz.

-
Maciek
BYŁA
Mazda3 1.6 BK MZ-CD '05
Tego szukam ale nie tylko
. Sa tez inne rzeczy swiadczace co moglo byc koncowka I serii. Zdjecia srodka musza byc i to najlepiej kilka ujec.
Marcis napisał(a):Wygląda na to że tak, a Top Sport to nie jest bo to było tylko w wersji 2.0 benzyna
Pod koniec produkcji były właśnie takie wersje wyposażenia w 1.6, które z zewnątrz wyglądały prawie jak 2.0 Top. Miały LEDy z tyłu i ksenon z przodu, tylko felgi mniejsze i brak typowych dla wersji Top zegarów w kabinie.
Nie wiem czy sie doczekamy na zdjecia zwlaszcza ze zalozyciel tematu byl na forum po tym jak byla wzmianka w tej sprawie.
Wstawiam fotki srodka
Ale chcialem powiedziec ze kupilem i juz prawie zlozylem caly przod
Tak jak pisano wczesniej nie ma wiekszego znaczenia czy bedzie przed liftem u mnie wszystko pasuje jak na razie.
Wstawie fotki jak juz bedzie po wszystkim
Jesli mozna to jeszcze prosilbym o rady jakiej okleiny uzyc do autka, chcialbym go okleic w calosci lub przynajmniej czesciowo
Ktos ma sprawdzone projekty moze...
Ale chcialem powiedziec ze kupilem i juz prawie zlozylem caly przod
Tak jak pisano wczesniej nie ma wiekszego znaczenia czy bedzie przed liftem u mnie wszystko pasuje jak na razie.
Wstawie fotki jak juz bedzie po wszystkim
Jesli mozna to jeszcze prosilbym o rady jakiej okleiny uzyc do autka, chcialbym go okleic w calosci lub przynajmniej czesciowo
Ktos ma sprawdzone projekty moze...
A wiec tak:
Zegary – wersja przedliftowa
Plastiki i ich wykonczenie – wersja poliftowa i na na dodatek wygladaly tak w koncowce produkcji tego modelu
Siedzenia (tapicerka) – to samo co wyzej polift w koncowce serii
Galka zmiany biegow – poliftowa
Tyle po zdjeciach. Z fabryki tak to na pewno nie wyjechalo. Ktos to wczesniej modyfikowal.
Zegary – wersja przedliftowa
Plastiki i ich wykonczenie – wersja poliftowa i na na dodatek wygladaly tak w koncowce produkcji tego modelu
Siedzenia (tapicerka) – to samo co wyzej polift w koncowce serii
Galka zmiany biegow – poliftowa
Tyle po zdjeciach. Z fabryki tak to na pewno nie wyjechalo. Ktos to wczesniej modyfikowal.
Reasumując: To jest wczesny polift ulepiony na częściach z ostatnich wypustów i do tego te wspomniane zegary z przedlifta.
Ja bym zajrzał w rejestr DSR w celu weryfikacji kilku kluczowych parametrów nadwozia – tego jak opuściło fabrykę. Być może rzuci to więcej światła na to co robiono przy aucie.

-
Maciek
BYŁA
Mazda3 1.6 BK MZ-CD '05
Strona 1 z 1