Siema,
mam problem z centralnym zamkiem. Zacznijmy od początku. Dziś wpadła mi zaślepka od Airbaga do kierownicy. Przed demontażem Airbaga, rzecz jasna zdemontowałem przewód minusowy akumulatora. Nie wiem czy to będzie istotne, ale gdy miałem zdjętą klemę od minusa musiałem otworzyć tylna klapę i wydaje mi się, że to normalne, że klapa była zamknięta i zostało mi otwarcie klapy kluczem. Później wyciągnąłem zaślepkę i założyłem z powrotem minus na akumulatorze i chwilę potem zaczęły się czary mary z centralnym zamkiem, tzn. normalnie się otwiera i zamyka, ale... zatrzasnę tylna klapę to wszystkie zamki się zamykają, każdorazowo. Przykładowo: Otwieram samochód z pilota, podnoszę klapę bagażnika, wszystkie drzwi zamknięte (zamki w pozycji otwarte), opuszczam klapę bagażnika do zamknięcia i wtedy wszystkie zamki się zamykają i żeby cokolwiek otworzyć (klapę też) muszę znowu otwierać z pilota. Tak chyba nie powinno być, wcześniej miałem tak, że mogłem sobie klapę otwierać X razy pod rząd i żadne drzwi się nie zamykały (w tym klapa) automatycznie.
Macie jakieś rady?
Dziękuje.
EDIT: Dobra, ta usterka jest już opanowana. Kolejne pytanie, czy kontrolka otwartych drzwi ma być również włączona przy otwartej klapie bagażnika?
Problem z centralnym zamkiem
Strona 1 z 1
W Mazda 6 po otwarciu bagażnika świeci się kontrolka otwartych drzwi ( w sumie ta kontrolka jest od wszystkiego, 4x drzwi + bagażnik )
Mam nadzieję, że pomogłem
Mam nadzieję, że pomogłem
- Od: 8 cze 2017, 14:06
- Auto: Mazda 6
2006 rok
2,3 benzyna + lpg
Skrzynia automatyczna
Z tego co wiem jest to GG
Strona 1 z 1