Witam.
Zastanawia mnie jedna rzecz odnośnie lamp tylnych w Maździe 3 BK hatchback – większość egzemplarzy ma lampy tylne czarne. Czy była jakaś prawidłowość decydująca o tym, czy tylne lampy w rocznikach 03-05 są czarne, czy czerwone? Próbowałem użyć szukajki, ale konkretnego info nie znalazłem, może źle szukałem. Będę wdzięczny za odpowiedź. :–)
Mazda 3 BK HB – tylne lampy czarne/czerwone
Strona 1 z 1
Temat lamp był poruszany wielokrotnie, poszukaj.
Ale generalnie przed liftem lampy czerwone, po lifcie czyli druga połowa 2005 już "czarne".
LEDy zawsze "czarne".
Ale generalnie przed liftem lampy czerwone, po lifcie czyli druga połowa 2005 już "czarne".
LEDy zawsze "czarne".
Dominooo napisał(a):Blumek napisał(a):A nie przypadkiem druga połowa 2006?
Nie.
Był lift w 2005, który obejmował właśnie zmianę tylnych lamp.
to raczej nie był lift, nawet w katalogu, sklepach się tych modeli nie rozróżnia.
akostarek napisał(a):Dominooo napisał(a):Blumek napisał(a):A nie przypadkiem druga połowa 2006?
Nie.
Był lift w 2005, który obejmował właśnie zmianę tylnych lamp.
to raczej nie był lift, nawet w katalogu, sklepach się tych modeli nie rozróżnia.
Nie zmienia to faktu , że "czarne " lampy były montowane seryjnie juz w 2005 roku
ale te po lifcie i tak są trochę inne 
jedna zmiana to jest zmiana koloru całego klosza a druga zmiana to jest zmiana koloru klosza kierunkowskazu i koloru żarówki kierunkowskazu.
Nigdy nie rozmawiaj z idiotą. Najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem.
- Od: 5 lip 2010, 21:04
- Auto: Mazda 3 1,6 MZ-CD 2005 HB
Strona 1 z 1