Witam serdecznie, jest to mój pierwszy post więc proszę o wyrozumiałość.
Od pewnego czasu mam pewną usterkę której za nic nie mogę usunąć. Kiedy wsiadam do auta, odpalam go i zapalam światła wszystko jest ok (świecą się światła, działa podświetlanie zegarów), ale jeżeli po 20 s zgaszę światła i ponownie zapalę to już mi się nie podświetlają zegary ( ale światła mijania działają, nie działają za to światła z tyłu oraz przeciwmgłowe, i pozycyjne). Niekiedy jest tak że zegary nie zapalają się wcale, później wszystko wraca do normy (zapalają się same). Za nic nie mogę zdiagnozować co to może być. Wiem że było trochę tematów o tym, co zrobiłem do tej pory:
– wymieniłem żarówkę w schowku
– sprawdzałem bezpieczniki
– sprawdziłem wszystkie żarówki
Jest jeszcze jedna przypadłość, kiedy owe zegary się nie podświetlają to jak reguluję kierownicą "do siebie" lub " od siebie" to zegary się nagle zapalają. Jeżeli ktoś miał taka usterkę proszę opisać jak się idzie tego pozbyć bo jest to strasznie irytujące.
Mazda 3 2005r, gaśnie podświetlenie zegarów
Strona 1 z 1
Witam. Miałem podobną usterkę, gasło podświetlenie zegarów, konsoli i żarówki w schowku, ale światła pozycyjne z tyłu się świeciły. Udało się usunąć usterkę wymieniając przekaźnik PA66-GF25, znajduje się w skrzynce bezpieczników w kabinie pod schowkiem. Pozdrawiam
george1991 napisał(a):Witam serdecznie, jest to mój pierwszy post więc proszę o wyrozumiałość.
Od pewnego czasu mam pewną usterkę której za nic nie mogę usunąć. Kiedy wsiadam do auta, odpalam go i zapalam światła wszystko jest ok (świecą się światła, działa podświetlanie zegarów), ale jeżeli po 20 s zgaszę światła i ponownie zapalę to już mi się nie podświetlają zegary ( ale światła mijania działają, nie działają za to światła z tyłu oraz przeciwmgłowe, i pozycyjne). Niekiedy jest tak że zegary nie zapalają się wcale, później wszystko wraca do normy (zapalają się same). Za nic nie mogę zdiagnozować co to może być. Wiem że było trochę tematów o tym, co zrobiłem do tej pory:
– wymieniłem żarówkę w schowku
– sprawdzałem bezpieczniki
– sprawdziłem wszystkie żarówki
Jest jeszcze jedna przypadłość, kiedy owe zegary się nie podświetlają to jak reguluję kierownicą "do siebie" lub " od siebie" to zegary się nagle zapalają. Jeżeli ktoś miał taka usterkę proszę opisać jak się idzie tego pozbyć bo jest to strasznie irytujące.
Najwidoczniej problemy z masą
- Od: 6 mar 2017, 15:06
- Auto: MAZDA 3 z 2006r. 1.6 Diesel (109KM)
Sprzedam prawie wszystkie części do tego modelu w bardzo dobrych cenach.
I jakie rozwiązanie dało radę?
- Od: 20 paź 2016, 23:42
- Auto: 2003 Mazda3 BK 1.6 Z6 Sunlight Silver
Witam. Moduł który wymieniłem nic nie dał. Była to chwilowa poprawa. Doszedłem do tego samego momentu jak się ruszy kierownicą do przodu i do tyłu to się zapalają zegary. Problem może być z przełącznikiem świateł lub z brzęczkiem zapalonych świateł. Przy nie świecących zegarach brzęczek nie działa. Pozdrawiam
snajper61
U mnie nie ma efektu z ruszaniem kierownicy, znalazłem tylko miejsce które reaguje na tę awarię – skrzynka bezpieczników –> zapewne gdzieś kabelek nie styka... Na dniach będę szukał przyczyny
U mnie nie ma efektu z ruszaniem kierownicy, znalazłem tylko miejsce które reaguje na tę awarię – skrzynka bezpieczników –> zapewne gdzieś kabelek nie styka... Na dniach będę szukał przyczyny
- Od: 20 paź 2016, 23:42
- Auto: 2003 Mazda3 BK 1.6 Z6 Sunlight Silver
uszkodzony przekaźnik w skrzynce bezpieczników:
viewtopic.php?f=470&t=161944&start=40
viewtopic.php?f=470&t=161944&start=40
Strona 1 z 1