Tak jak w temacie ma ktos racjonalne wytłumaczenie tego zabiegu? Wcześniej tego nie zauważyłem, dopiero dziś po zdjęciu pokrywy filtra powietrza.
zdjęcia
https://zapodaj.net/a6e7699b48014.jpg.html
https://zapodaj.net/1209e471b5060.jpg.html
Pozdrawiam
Co tu zostało wykombinowane? Ma ktoś pomysł? Zdjecia
Strona 1 z 1
Bardzo prosta odpowiedź. Z tej rurki idą opary oleju normalna sprawa w tym silniku że separator coś tam przepuszcza. Więc ktoś nie chciał żeby mu to szło przez turbo do IC i go topiło.
Jest to nawet nie głupie rozwiązanie jeśli nie chcesz mieć tam oleju to załóż małą buteleczkę po napoju itp.tak żeby się zmieściła tylko zrób jej dziurki od góry inaczej odpadnie pod wpływem ciśnienia.
Jest to nawet nie głupie rozwiązanie jeśli nie chcesz mieć tam oleju to załóż małą buteleczkę po napoju itp.tak żeby się zmieściła tylko zrób jej dziurki od góry inaczej odpadnie pod wpływem ciśnienia.
Oddam 2 czujniki ABS
Szpilki do kół
Ozonowanie samochodów i pomieszczeń.
Szpilki do kół
Ozonowanie samochodów i pomieszczeń.
kropek101 napisał(a):Bardzo prosta odpowiedź. Z tej rurki idą opary oleju normalna sprawa w tym silniku że separator coś tam przepuszcza. Więc ktoś nie chciał żeby mu to szło przez turbo do IC i go topiło.
No tak, stąd wiem teraz skąd wzięła się woda zmieszana z olejem w pojemniku filtra powietrza dziękuję że opowiedz
Albo poszukaj patentu na to z jakimś separatorem od oleju od Lublina. Patent widziałem na forum forda (1.6 tdci to ta sama jednostka co Y6). Podobno działa spoko
A jak masz zabezpieczoną tą krótką rurkę co odstaje i łączy się z harmonijką do turbiny?
A jak masz zabezpieczoną tą krótką rurkę co odstaje i łączy się z harmonijką do turbiny?
Strona 1 z 1