Reflektory przednie – jakie polecacie?
Strona 1 z 1
Witam chcę nabyć przednie reflektory do Mazdy 3 z USA. Widzę że dostępne są zamienniki firmy TYC lub Depo za 500-600zl ale ogólnie te marki nie mają dobrych opinii, można trafić na straszny chłam. Natomiast nowe oryginały kosztują ok 1600zl co jak dla mnie trochę dużo. Można też kupić za używki oryginalne w cenie nowych zamienników. Czy warto zainwestować w te używki jeśli nie chcę wydać dużo kasy czy może ktoś coś słyszał o jakichś lepszych zamiennikach niż TYC i Depo? A jeśli tak to gdzie ich szukać? A może ma ktoś z was któreś z tych chińskich zamienników i może opisać jak się sprawują bo ja czytałem opinie na innych forach i dotyczyły innych samochodów. Proszę o jakieś rady.
ja bym sie na Twoim miejscu nie pchał w żadne zamienniki i szukał oryginalnych troche cierpliwości w poszukiwaniach i można wyrwać w dobrej cenie komplet lamp jak sprzedający jest w porządku to jeszcze opuści na przesyłke
Ja pracuję w WESEM, firmie która produkuje oświetlenie. Robią w laboratorium pomiary 'konkurencji' i powiem Ci że TYC robi w miarę OK, a Depo to totalna loteria. Raz im lampa wyjdzie lepiej niż fabryka, a raz padaka taka że nie da się ustawić linii lamp kompletnie.
Też bym radził szukać użytwanych oryginałów. Na Allegro szukałbym aut kompletnych z przeznaczeniem na części, i 'taśmowo' wysyłałbym maila z propozycją ceny. 100 się nie zgodzi, a jeden powie że OK i trafisz lampy za pół darmo.
Też bym radził szukać użytwanych oryginałów. Na Allegro szukałbym aut kompletnych z przeznaczeniem na części, i 'taśmowo' wysyłałbym maila z propozycją ceny. 100 się nie zgodzi, a jeden powie że OK i trafisz lampy za pół darmo.
Kup używane kolega kupił 2 reflektory bo stare były już tragiczne. Nowe po pół roku świecą tak jak te które miał. Tylko teraz nie pamiętam co kupił.
Oddam 2 czujniki ABS
Szpilki do kół
Ozonowanie samochodów i pomieszczeń.
Szpilki do kół
Ozonowanie samochodów i pomieszczeń.
A xenony czy zwykłe lampy ?
Bo przykładowo xenony mają inne silniczki do regulacji wysokości .
Bo przykładowo xenony mają inne silniczki do regulacji wysokości .
Strona 1 z 1