Cześć,
Niedługo planuję sobie kupić nowy, pierwszy, samochód. Wybór padł na Mazdę 3 w wersji I, poluję na sztukę z roku 2005 najlepiej.
Czy wybór tego auta na pierwsze jest dobrym pomysłem? Czytałem, że samochód nie pali koszmarnie dużo zarówno w jeździe miejskiej i w trasie, czy to prawda?
Drugie pytanie: na co szczególnie zwrócić uwagę przy zakupie Mazdy? Wiem o tym, że "normą" jest, że łapie korozję na nadkolach i progach – ile kosztuje doprowadzenie tego do porządku? Jak długo auto musiałoby być w serwisie? Kolega wspomniał mi też o tym, aby sprawdzić, czy nie ma korozji na dachu (w sumie logiczne) i czy... działa tylna wycieraczka. Rzeczywiście warto to sprawdzić?
I ostatnie pytanie: auto, którym jestem zainteresowany nie ma tablic rejestracyjnych – chciałbym nim wrócić na kołach, więc rozumiem, że musiałbym iść do wydziału komunikacji drogowej danego miasta i wypożyczyć tymczasowe tablice (auto kupiłbym w innym mieście, niż to w którym mieszkam) i dopiero wtedy mógłbym wrócić nim na kołach, tak?
Pierwsze auto – Mazda 3 ver I
Strona 1 z 1
Masz przyklejone w tym dziale wątki dotyczące zakupu Mazdy, od tego zacznij.
Spalanie zależy od silnika a nie napisałeś jakiego szukasz. Palą normalnie, adekwatnie do mocy i pojemości.
Korozja na dachu to musiałby być po poważnym dzwonie, prędzej już korodują boczne słupki w drzwiach (pod tym czarnym). Z tylną wycieraczką to nie wiem o co chodzi, chyba że to taki ogólny "tip".
Spalanie zależy od silnika a nie napisałeś jakiego szukasz. Palą normalnie, adekwatnie do mocy i pojemości.
Korozja na dachu to musiałby być po poważnym dzwonie, prędzej już korodują boczne słupki w drzwiach (pod tym czarnym). Z tylną wycieraczką to nie wiem o co chodzi, chyba że to taki ogólny "tip".
some1 napisał(a):Masz przyklejone w tym dziale wątki dotyczące zakupu Mazdy, od tego zacznij.
Wystarczy odprysk od kamienia na dachu. U mnie był właśnie taki odprysk tuż nad szybą przednią i się robi ognisko korozyjne.
Też miałem odprysk zaraz nad szybą i szla korozja trzeba było wyjmować szybę i to robić.
Oddam 2 czujniki ABS
Szpilki do kół
Ozonowanie samochodów i pomieszczeń.
Szpilki do kół
Ozonowanie samochodów i pomieszczeń.
Ja mam 3 jako pierwsze auto
Jeździ się super, spalanie 7l Pb, 8l LPG
Na co warto zwrócić uwagę: viewtopic.php?f=114&t=123472
Na co warto zwrócić uwagę: viewtopic.php?f=114&t=123472
Strona 1 z 1