Odgłos stukania zza kokpitu na wolnych obrotach – próba zlokalizowania miejsca

Dział przeznaczony do rozwiązywania wszelkich problemów dotyczących wyposażenia i karoserii. Nie zawiera elementów przenoszenia napędu.

Postprzez marz » 6 gru 2016, 19:42

Witam.
Generalnie w mojej maździe BK 1.6 benz 2006 Touring jest cicho i nic nie brzęczy. Dzisiaj w kilka minut po odpaleniu samochodu (-1 st C, stał ok 5 dni nieodpalany) i przejechaniu kilkaset metrów zatrzymałem się na światłach, silnik miał obroty ok 750-1000 na wolnych i zaczęło coś bardzo mocno uderzać (?) jakby za kokpitem, za licznikami ktoś mocno stukał (uderzał pięścią) ok 2 x na sekundę? Silnik pracował na biegu jałowym, po przegazowaniu stukanie znikało. Próbowałem ręką przytrzymywać wszystkie plastiki, aby zweryfikować skąd jest huk, ale nic to nie wykazało, widocznie coś pod spodem. Na następnych światłach było już cicho.
Ktoś miał podobnie? co to tak stuka? Chciałbym ten problem wyeliminować, było na prawdę głośne i nieprzyjemne, a bez znalezienia nic nie zrobię.
Z góry dzięki! <glupek2>
Początkujący

Od: 27 cze 2016, 22:33
Auto: Mazda 3 BK 1.6 Touring, B6ZE

PostTen post został usunięty przez ow4nd 7 gru 2016, 16:02.
Powód: zły dział

Postprzez majner » 1 lip 2017, 21:47

Witam,
Czy poradziłeś sobie z problemem jak tak to co było?
Mam ten sam objaw na wolnych obrotach, sprawdziłem wszystko i nie mogę znaleźć głuchego stukotu
Początkujący

Od: 21 kwi 2011, 08:14