Witam,
Od jakiegoś czasu z okolic paska wielorowkowego dochodzi dziwny dźwięk (piszczenie)
Wymieniłem pasek od alternatora i napinacz paska, niestety to nie pomogło.
Dźwięk ustaje po przejechaniu 5-10km, po nocnym opadach deszczu po odpaleniu silnika piszczenie jest bardzo głośne i uciążliwe.
Proszę o pomoc? (pasek klimy? rolka prowadząca? łożyska alternatora? Nie chce wymieniać wszystkiego po kolei bo to dość kosztowne). Może ktoś poleci kogoś z okolic Bielska-Białej, kto rozwiązał by problem.
Link do plików audio i wideo przedstawiający problem:
https://megawrzuta.pl/filesgroup/8a21c7 ... c92c0.html
Mazda 3 BK 2,0 LF Dziwny dźwięk (piszczenie) z okolic paska wielorowkowego
Strona 1 z 1
Udało się rozwiązać problem? Bo u mnie objawy są bardzo podobne, a właśnie zbieram się do wymiany napinacza paska alternatora?
Apropo napinacza, jaki napinacz kupiłeś bo też teraz się zastanawiam. Wszystkie do tej pory jakie znalazłem to koszt ~400zł
Apropo napinacza, jaki napinacz kupiłeś bo też teraz się zastanawiam. Wszystkie do tej pory jakie znalazłem to koszt ~400zł
Kup sobie puszkę sprayu do pasków klinowych na ślizganie i popsikaj w ten sposób będziesz wiedział czy winny jest pasek/napinacz czy szukać w innym miejscu. Te środki są naprawdę skuteczne więc użyj tylko trochę bo po odparowaniu jak dasz zbyt dużo będziesz miał dźwięk jak byś odklejał pasek od rolki.
Oddam 2 czujniki ABS
Szpilki do kół
Ozonowanie samochodów i pomieszczeń.
Szpilki do kół
Ozonowanie samochodów i pomieszczeń.
Strona 1 z 1