Panel klimatyzacji – brak reakcji => spalony bezpiecznik 76

Dział przeznaczony do rozwiązywania wszelkich problemów dotyczących wyposażenia i karoserii. Nie zawiera elementów przenoszenia napędu.

Postprzez pawcio1017 » 15 cze 2015, 16:41

Mam problem z niedziałającym panelem klimatyzacji. Przestał działać całkowicie (włącznie z ogrzewaniem szyby, włącznikiem klimatyzacji itp). Na wyświetlaczu pokazuje mi tylko temp zewnątrzną (AMB). Dodam, że występował przedtem problem z pokrętłem regulacji nawiewu (standardowy problem – czasami nie przełączał za pierwszym razem). Miał ktoś coś takiego? Może jakieś pomysły? Jest jakiś osobny bezpiecznik, który odpowiada za cały panel?

Problem rozwiązany. Spalony był bezpiecznik 76 w kabinie (AC) prawdopodobnie od tego nie łączącego pokrętła .
Obrazek
Przedstawiciel Warmii i Mazur

Od: 21 kwi 2011, 12:31
Auto: jest:
Mazda MX-5 NC 2.5,
Mazda 3 BP,
była:
Mazda MX-5 NC 1.8,
Mazda 3BK,
Mazda 323f BA,
Mazda 323 BG,

Postprzez patrycus » 17 paź 2016, 23:28

Witam
Podepnę się pod temat, u mnie niestety to nie był bezpiecznik. Bezpiecznik pomógł ale tylko w kwestii wyłączenia tego panelu, tzn. podświetliły się wszystkie przyciski ale nic nie działało, dopiero wypięcie bezpiecznika zgasiło choinkę :( Może ktoś, coś, spotkał się już z taką przypadłością. <nauka>
Początkujący

Od: 17 paź 2016, 21:33
Auto: Mazda 3(BK) 1,6 05`