Mazda 3 – lampy tylnej klapy

Dział przeznaczony do rozwiązywania wszelkich problemów dotyczących wyposażenia i karoserii. Nie zawiera elementów przenoszenia napędu.

Postprzez Savko » 27 sie 2016, 18:12

Witam,
na przeglądzie okazało się, że mam zamienione światło cofania ze światłem przeciwmgielnym (ktoś zamontował lampy z anglika). Czy da się te lampy jakoś podmienić? oczywiście po podmianie trzeba jeszcze przepiąć kabelki, żeby wsteczny bieg nie włączał przeciwmgielnego światła :D (w podsufitce jest kostka, więc można odnaleźć odpowiednie wiązki kabli).
Czy ktoś miał podobny problem i wie jak w łatwy sposób go rozwiązać?
Niestety nie zdążę kupić nowych lamp a muszę podbić przegląd :)
Zamontowane mam lampy STANLEY P2913R.
Pozdrawiam,

P.S. Jest może gdzieś łatwiejszy dostęp do wiązek światła wstecznego i przeciwmgielnego tylnego żeby je podmienić? Żeby się dostać do kostki w podsufitce trzeba trochę się namęczyć i raczej na siłę podmieniać kabelki.
Początkujący

Od: 16 wrz 2013, 20:16
Auto: Mazda 3, Z6-VE, 2005

Postprzez macvas » 7 wrz 2016, 09:01

A nie pomyślałeś, że skoro instalacja do lamp w klapie jest inna to prawdopodobnie masz całą klapę z Angola? :>
Z tego co ja kojarzę to dostęp do okablowania masz w klapie – wystarczy zdjąć plastiki maskujące i tam gmerać.
Obrazek
Maciek
Przedstawiciel Podlasia

Od: 17 sie 2013, 20:33
Auto: JEST
Mazda6 GJ Sky-G 2.5 '14 SkyPassion
BYŁA
Mazda3 1.6 BK MZ-CD '05

Postprzez Savko » 2 paź 2016, 20:28

Bardzo możliwe że cała klapa od Angola, ale wcale by mnie nie zdziwiło gdyby jakiś magik przełożył instalacje bo akurat takie znalazł lampy lub były tańsze. Dostęp do okablowania jest po zdjęciu plastików, ale kostka jest poza klapą (pod dachem).
Początkujący

Od: 16 wrz 2013, 20:16
Auto: Mazda 3, Z6-VE, 2005