Xenony uk

Dział przeznaczony do rozwiązywania wszelkich problemów dotyczących wyposażenia i karoserii. Nie zawiera elementów przenoszenia napędu.

Postprzez d.platek » 2 sie 2016, 02:45

Witam
Mieszkam w UK i za niedługo wracamy do PL mam Mazde 3 sedan 2.0 pb 2004 i chce ją zabrać ze sobą. Pytanie do was czy dane lampy mozna jakos przerobic na europe czy musze kupowac inne? A jak bym musial zmienic to wystarcza gołe lampy i osprzet moge wlozyc stary?
d.platek

Postprzez GregiNH » 7 wrz 2016, 17:31

witam! rowniez mysle o wywiezieniu swojej Madzi do Pl, z tym ze mam model poliftowy, tez sedan 2.0 benzyne. nikt nic nie pisz na ten temat. a moze dowiedziales sie czegos kolego? bardzo bym prosil o aktualizacje.
GregiNH

Postprzez kobzol1993 » 12 wrz 2016, 12:03

Panowie z tego co ja wiem to ksenon nie ma tak jak zwykła lampa i angielski można przerobić na polski. W mojej madzi po stłuczce zostały zainstalowane lampy z anglika. Dobry fachowiec podłączy, ustawi jakiś tam punkt zero czy coś takiego i lampy się dostroją. Osprzęt musi być pewnie europejski ja zakupowałem same reflektory. Na stacji diagnostycznej dobry diagnosta na pewno ci wytłumaczy o co chodzi bo ja tam się dowiedziałem że takie lampy mogą być. Fachowiec zrobił coś takiego i kiedy zabrałem auto na stację by sprawdzić czy lampy są aby na pewno dobrze ustawione to gościu nie miał nic do zarzucenia. Udaj się do jakiegoś konkretnego elektryka czy coś a na pewno zaoszczędzisz :)
Początkujący

Od: 18 cze 2015, 23:16
Auto: Mazda 3 1.6 BK MZ-CD 2005

Postprzez yarysek » 13 wrz 2016, 13:32

W razie czego są naklejki na lampy które przysłaniają obszar który mógł by oślepiać jadących z na przeciwka. Do kupienia w wielu serwisach.

Najfajniej są rozwiązane lampy w BMW.
Wewnątrz ich jest przełącznik gdzie przestawia się przesłonę z lewej na prawą i zmienia się wersję z EU na GB i odwrotnie.
Może w Madzi z ksenonami jest tak samo
Początkujący

Od: 1 wrz 2016, 13:53
Auto: Mazda 3 BK 1.6b Z6-VE 2004