Niedawno zakupiłem GA5151F (najnowsza wersja z androidem 4.4.4).
Wszystko działa jak należy!. Sterowanie z kierownicy funkcjonuje bez problemu, zmiana godziny oraz przełączanie komputera na górnym wyświetlaczu realizowane z poziomu kierownicy (po przytrzymaniu przycisku MODE i operowaniu przyciskami GÓRA – DÓŁ).
Dwa dodatkowe przewody z wtykami USB doprowadziłem do pojemnika na napoje przy ręcznym (nie trzeba wiercić żadnych otworów). Dzięki temu można podłączyć np. pendrive i nie wystaje on z radia tylko ładnie schowany jest w schowku.
Antena od GPS umieszczona przy podszybiu (widać ją na zdjęciu). Nieco niżej zamontowałem też antenę od WIFI.
Co do kosztów – model GA5151F z przesyłką kosztował mnie ~1390zł (radio 1350, przesyłka około 40).
Radio zamawiane przez ebuy od sprzedawcy z Włoch. Nie chcę robić reklamy bo nic z tego nie mam, ale kupione dokładnie na tej aukcji:
http://www.ebay.pl/itm/EONON-GA5151-AUTORADIO-2DIN-GPS-ANDROID-4-4-DIVX-MP3-USB-SD-BT-WI-FI-3G-MAZDA-3-/161865249063?&autorefresh=trueRadio zamówione 3.11, doszło 6.11 (przesyłka tylko 3 dni, chociaż w aukcji czas podany był znacznie dłuższy).
W ofercie są też modele D5151 (około 1000zł), ale myślę że warto dołożyć te 300 zł więcej do modelu GA515F.
PS – na pierwszym zdjęciu tej aukcji jest zdjęcie modu GA5151 (bez F na końcu, można poznać po innym opisie przycisków), jednak aukcja dotyczy lepszego modelu GA5151F.
Podsumowując – mimo, że nie jest to tani (jak dla mnie)sprzęt, mogę go polecić z czystym sumieniem. Moja Mazda zyskała drugą młodość, wg. mnie kokpit prezentuje się teraz zdecydowane lepiej i nowocześniej niż oryginalnie