Migotanie zegarów + problem z brzęczykiem świateł

Dział przeznaczony do rozwiązywania wszelkich problemów dotyczących wyposażenia i karoserii. Nie zawiera elementów przenoszenia napędu.

Postprzez DeadlY » 9 lis 2009, 22:25

bartex28 napisał(a):jak tylko przed wysiadaniem przełącze światła p/mgielne jako włączone problem znika, więc jakieś zwarcie???

Tak dokladnie zwarcie na wtyczce ;P
Z wlacznikiem przeciwmgielnych u mnie tez tak to dzialalo. Po wyjeciu i wlozeniu wtyczki nie bylo juz problemu
WINNING BLUE MICA
Forumowicz

Od: 8 kwi 2008, 11:35
Auto: Mazda 3 BK LF było....

Postprzez marcinvel » 8 sie 2010, 22:01

Witam,
niestety też mam ten sam problem i żadne z wymienionych wyżej sposobów nie skutkuje :|
Jedyne co usuwa problem to całkowite wyjęcie zielonej kostki, ale jak wyjmę kostkę to nie pokazuje temp. zewnętrznej.
Może macie jakieś pomysły
Z góry dzięki za pomoc
Początkujący

Od: 5 maja 2009, 14:53
Auto: MAZDA 3 1.6 CITD

Postprzez bartex » 8 sie 2010, 22:04

marcinvel napisał(a):Witam,
niestety też mam ten sam problem i żadne z wymienionych wyżej sposobów nie skutkuje :|
Jedyne co usuwa problem to całkowite wyjęcie zielonej kostki, ale jak wyjmę kostkę to nie pokazuje temp. zewnętrznej.
Może macie jakieś pomysły
Z góry dzięki za pomoc

Ja zrobiłem tak:
Dziś byłem u elektryka samochodowego wykrył dwa błędy U1900 oraz B2212 wykasował i wszystko działa koniec z brzęczeniem i miganiem podświetlenia zegarów.
Podobno jakaś mniana napięcia była przekazywana teraz wróciło do normy :–)
koszt ok 60-80zł.
-----------------------------------------------
pozdrawiam:
Bartex
Forumowicz

Od: 30 kwi 2013, 21:39
Auto: Mazda 3 BK
1.6 16v
2004
wersja :Active

Postprzez ropsson » 10 sie 2010, 09:37

Lub inaczej , ja miałem podobne warjacie po wymianie filtra kabinowego i też próbowałem wszystkiego tak że pozostało ASO ale kolega ,,scyzor,, podpowiedział wymianę żarówki w schowku.. jako że była przepalona to wymieniłem na nową i wszystko wróciło do normy!!! Pozdrawiam
Forumowicz

Od: 14 maja 2010, 10:31
Auto: Mazda 3 2.0 Top Sport

Postprzez marcinvel » 19 sie 2010, 08:19

Wielkie dzięki problem znikł po WYMIANIE PRZEPALONEJ ŻARÓWKI w schowku <rotfl>
Nigdy bym na to nie wpadł.
Początkujący

Od: 5 maja 2009, 14:53
Auto: MAZDA 3 1.6 CITD

Postprzez misiaq » 20 paź 2010, 14:21

witam,mam podobny problem do tego tutaj opisanego z tym ze migotaniu towarzyszy zapalenie sie kontrolek abs i hamulca recznego i przygasanie swiatel mijania,przedmuchalem te kostki i problem dalej jest,zastanawiam sie czy jechac do elektryka?
Początkujący

Od: 3 lip 2010, 14:36
Auto: Honda CRX,323F BJ 1.6

Postprzez dawid.9s » 6 cze 2016, 13:46

Zdjęcia niestety nie działają, u mnie pojawił się problem. O które wtyczki chodzi?
U mnie pod skrzynką jest tylko Zielona i Pomarańczowa, na skrzynce (od góry jak ją opuszczę) są DUŻA niebieska i Zielona. Chyba nie chodzi o odłączenie dużej zielonej wtyczki ?!
Forumowicz

Od: 15 wrz 2013, 16:23
Auto: Mazda 3 (BK) 2005
2.0 MZR Top Sport

Postprzez surek16 » 23 lip 2016, 23:03

Witam, dziś przerabiałem problem i sama kostka nie pomaga, trzeba wymienić żarówki w zapalniczce, popielniczce, schowku i podsufitce ;) po tym zabiegu LALA <czarodziej>
surek16